Lučane potresaju ostavke zvaničnika SNS, sledi administrativna podela Dragačeva?

1
3025

LUČANI – Trvenja i svađe među predstavnicima lokalne vlasti, te stalne podele na Gornje Dragačevo sa centrom u Guči i Donje čije je „sedište“ u Lučanima, najpre su doveli do inicijative predsednika Opštine Milivoja Dolovića da u Opštinskom veću Lučana više ne bude mesta za predstavnika privrednika Radisava Pantelića, a potom su usledile i ostavke.

Na taj korak su se odlučili takođe većnici Zoran Pantelić i Marija Tajsić, predsednik SO Vesna Stambolić – doskorašnji čelnik lokalne samouprave – i v. d. direktora TO u Dragačevu Mihailo Nikolić, da bi onda odstupio i poverenik OO SNS Neško Milovanović.

Na sve to, tokom narodnog zbora je formiran i Inicijativni odbor za razdvajanje opštine na dva dela – Guču i Lučane, kao što je to bio slučaj pre „ujedinjenja“ 1963.

Pomenuta Vesna Stambolić kao razlog za svoju ostavku navodi bahatost Milivoja Dolovića, ispoljenu posebno prema rukovodstvu fabrike „Milan Blagojević – Namenska“, koja je svojevrsna žila kucavica opštine i zapošljava oko 1.350 ljudi, što je gotovo polovina žitelja Lučana.

Sve je započelo Dolovićevim zahtevom da fabrika Opštini plati dividende na ime akcija, iako se sva dobit „MB Namenske“ troši upravo na opštinske investicije. Oni svake godine obezbeđuju i protivgradne rakete čija je vrednost oko devet miliona dinara, a to je sitnica u odnosu na ostala ulaganja u sve svere ovdašnjeg života – kaže Vesna Stambolić, i navodi da je zbog Dolovićevog „tumačenja“ vladici žičkom Justinu, kako fabrika preko donacija za izgradnju crkve u iznosu od 150.000 evra pokušava da „pere pare“, podizanje hrama u Lučanima stopirano.

Uz napomenu da se oko 90 odsto budžeta Opštine „puni“ od privrednih subjekata iz donjeg dela Dragačeva, a da se gotovo sav novac ulaže u Gornje Dragačevo, i ona podržava inicijativu o razdvajanju…

Dolovićeva saradnja sa privrednicima kao nosiocima razvoja ovog kraja je veoma loša, a nas kao odbornike gotovo da ni za šta nije pitao, već se pozivao na vrh stranke i tvrdio da „tako mora da bude“. Moje preduzeće nimalo ne zavisi od Opštine, ali sam želela da pomognem, a kada su pritisci postali nepodnošljivi i dalji rad nemoguć, odlučila sam da odem – kaže većnik u ostavci Marija Tajsić, inače direktor firme „Maksima“ koja zapošljava 200 radnika.

Smenjeni član Opštinskog veća Radisav Pantelić, takođe, ukazuje na Dolovićevo nepoštovanje privrednika u Lučanima i njegovo samostalno delovanje vidi kao najveći problem, zbog kojeg i sam podržava ideju o podeli opštine.

Nema bilo kakvih problema u funkcionisanju vlasti, a o smenama će odlučivati Skupština opštine, s obzirom na to da ih je ona i postavila – kratko je prokomentarisao prvi čovek Lučana Milivoje Dolović.

Izvor: Večernje novosti, V. Ilić

Prethodni članakNova kancelarija Foruma privrednika u prostorijama Start ap centra
Sledeći članakOd nedelje do utorka 14. Letnje duhovne večeri (PROGRAM)

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here