Nova kancelarija Foruma privrednika u prostorijama Start ap centra

4
459

ČAČAK – Sednica Izvršnog odbora Foruma privrednika Čačka u utorak je prvi put održana u sali Startap centra Naučno tehnološkog parka Čačak, čime je 3. septembra zvanično započeta njihova saradnja.

Sporazumom o saradnji Forum privrednika je dobio poslovnu jedinicu od NTP Čačak u okviru Startup centra, čime se jača odnos NTP Čačak i Foruma privrednika u cilju naučno-tehnološkog razvoja privrede.

Budući da Startap centar okuplja mlade, kreativne i inovativne, sadašnje i buduće privrednike, a Forum privrednika kao krovna organizacija četiri udruženja, zalaže se za stvaranje boljeg ambijenta za poslovanje svih privrednih subjekata, dalje aktivnosti će se usmeriti ka zajedničkom cilju da naš grad učinimo boljim mestom za život i poslovanje, rekli su predsedavajući na jučerašnjoj sednici.

Predsednik Foruma privrednika, Dragan Čakarević zahvalio se Gradu Čačku i Naučno tehnološkom parku na novom poslovnom prostoru i saradnji i podsetio da je javno zalaganje za unapređenje saradnje privatnog, javnog i civilnog sektora u oblasti održivog razvoja i aktivno učešće u javnom životu, jedan od glavnih ciljeva Foruma privrednika. On je dodao da treba zajedno da se zalažemo za realizacija aktivnosti koje će doprineti bržem ekonomskom razvoju i stvaranju preduslova za povećanje zaposlenosti.

Kroz razvoj novih ideja NTP Čačak omogućava saradnju privrede, nauke i istraživanja u cilju povećanja konkurentnosti regionalne privrede, rekao je direktor NTP Čačak, Mirko Pešić i naglasio da je do sada imao odličnu saradnju sa svim udruženjima, a posebno sa Forumom privrednika i da ona treba da ide u smeru kontinuiranog razvoja kreativnosti i preduzetništva naših sugrađana, ali i da zajedno pružamo mladima šansu da stiču stručnu praksu i zaposlenje. Pešić je otvorio novu kancelariju i predao ključeve predsedniku Foruma privrednika, Draganu Čakareviću.

Izvor: Forum privrednika Čačak

Prethodni članakU četvrtak treće ovogodišnje zaprašivanje komaraca
Sledeći članakLučane potresaju ostavke zvaničnika SNS, sledi administrativna podela Dragačeva?

4 KOMENTARA

  1. Bačeni (oprani) milioni da bi grupa onih koji eksploatišu radnike, dobili još neki prostor na raspolaganje. Pa gospodo EKSPLOATATORI, koliko vam je dosta? Kolike su dnevnice vaših zaposlenih? Na koliko im plaćate doprinose? Sve to vam nije dovoljno pa biste još i malo poslovnog prostora.
    Startap centa? Šta je svrha? Šta je cilj? Pomoć mladim preduzetnicima ili promocija ekspoatatora? Od kada je centar otvoren, da li se pojavio jedan potencijalni novi preduzetnik? Sa kojim budtom raspolažete za pomoć? Ili ste bacili pare za opremu sa kojom nemate pojma šta ćetžee raditi? Opremmu koju će za neko vreme „iznajmiti“ ekspoatatori radnika…

  2. Pamet prosipaju oni koji su nasledili firme od tatica, a koji su bili „uspešni“ direktori društvenih preduzeća i još uspešniji učesnici privatizacija istih tih društvenih preduzeća. Pa oni ne znaju da podoštre kolac za paradajz…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here