Maksimović: Istupanje Borca iz Prve lige bio bi kukavički čin, ali i jedini način da se klub spase

11
1203

ČAČAK – Prelazak Borca u niži rang takmičenja i eventualna promena imena jedna je od solucija za spas kluba, složili su se lokalni zvaničnici Srpske napredne stranke Igor Trifunović i Aleksandar Maksimović.

Za šok terapiju: Aleksandar Maksimović

Maksimović, koji je predsednik odborničke grupa “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ u gradskom parlamentu i bivši član Skupštine Borca, podsetio je da grad Čačak ne vodi politku kluba, niti učestvuje u transferima i bilo čemu kada je u pitanju Borčeva poslovna politika.

Maksimović je rekao da je možda jedino rešenje za Borac da klub, kako je rekao, “krene od nižih grana“ i da se na taj način konsoliduje.

Ne bi to bio ni prvi ni poslednji klub u Srbiji koji je zbog problema koji su finansijske prirode morao da pribegne nekim nepopularnim rešenjima. Možda je to i jedino rešenje za FK Borac u ovom trenutku. Ja sam takav predlog davao i pre nekoliko godina na Skupštini kluba, ali nije bilo razumevanja. Znam, to je kukavički, ali je i jedini način da se klub spase i ispliva – rekao je Maksimović.

Niži rang jedno od rešenja: Igor Trifunović

Predsednik Skupštine grada Čačka i poverenik gradske organizacije SNS Igor Trifunović nije se složio sa inicijativom Velimira Ilića o organizovanju samodoprinosa za pomoć FK Borac.

On je rekao da svi sugrađani ulažu u FK Borac na način što se tom klubu iz gradskog budžeta svake godine izdvaja 20 miliona dinara.

I Trifunović se osvrnuo na navode da bi Borac mogao da promeni ime u Borac 1926, preuzme pravni legitimitet FK Provo iz Vladimiraca kod Šapca, istupi iz Prve lige Srbije i počne da se takmiči u Srpskoj ligi Zapad.

Veliki broj klubova iz okoline imao je slične probleme kao Borac. Silaskom u niže rangove takmičenja mnogi od njih izbegli su obaveze koje su imali i sada stvaraju uslove da se vrate u rang takmičenja koji im odgovara. Ne kažem da će Borac krenuti tim stopama, ali mislim da je i to jedno od rešenja za naš fudbalski klub. Znam da postoje vellika potraživanja igrača i da je dosta tužbi bilo sa nekim kamatama. Mislim da svako ko voli FK Borac i ko je igrao u njemu treba da se racionalno ponaša u situaciji kada je klub u teškom stanju, da ne dođe do nekih tužbi, traženja kamata i svega ostalog, što sigurno u redovnom postupku igračima i pripada. Ali, ako želimo dobro našem klubu, mislim da je red da se svi uključimo da pomognemo – naglasio je Trifunović.

Izvor. Morava info

Prethodni članakDr Radojević odgovorio SNS-u: Zašto ne uhapsite onoga ko je odgovoran za “Stop shop“?
Sledeći članakTrifunović: Čačanske Dveri u rasulu, Obradovića napustio još jedan odbornik

11 KOMENTARA

 1. Tako isto, uzmem od tog političara 100000e. i promenim ime i prezime i kažem, slikaj se… 😉 Pa, ljudi ima Zakon o privrednim društvima, stečaju, krivični Zakonik, parnični, izvršni, … I šta sad moda, napucam dugove za moju diletantsku narav svih nas, i ostane baz plate onaj što iznosi đubre il postane preobrojan..

 2. Gde je sad Vučić i najavljena privatizacija.
  Klubovi menjaju nazive, umesto da idu u stečaj.
  Zabraniti osobama koje su dovele do bankrota kluba, da budu u upravi kluba.
  Klub koji se takmiči u Srbiji, mora imati imovinu, mora se znati vlasnik te imovine, i vlasnik lično mora odgovarati za sve obaveze kluba.
  Rešenje je prosto, ako ministarstvo sporta želi da obavi posao iz svoje nadležnosti.

 3. Koje ste vi zlo. Je li to recept iz JATa? Da li ste vi svesni da sa pozicije vlasti podržavate izbegavanje plaćanja igračima i plaćanja poreza. Da nekom slučajem dugujete mom detetu ja bih vas ganjao do Strazbura. Bando…

 4. Kada o fudbalu filozofiraju trutovi, koji ni fizičko nisu radili, a pri tom podržavaju mahinacije za izbegavanje poreza i obaveza, ostaje da je najbolje rešenje da se klub trajno likvidira, bar neka ga pominju stari Čačani, jer ove brdsko-planinske dođoše to ne interesuje.
  Zašto se ne pomenu imena ljudi, koji su rukovodili klubom i finansijama, gde je javni tužilac?
  Dokle više prazne izjave bez imena i konkretnih činjenica? Jel’ se to plaše rukovodioci da se ne zamere partijskim kolegama?

 5. Sramotno je da kedan predsednik skupstine podrzava lopovluk mahinacike i prevare.
  To se znaci radi i u gradskim budzetu.
  A to nasi gradski likovi sprovide i sami kroz neizivljenost i kada postanu vlad pomisle da su svemocni,lteosi seu kafanama, razvodi i trazi mladu piletinu.

  E to su nasi politicari.

 6. Vi iz vlasti podržavate izbegavanje plaćanja poreza i struje.Eto Orlovac iz Mrčajevaca 5 godina krao struju kažnjen 3 miliona dinara i sada gase klub osnivaju novi sa drugim žiro računom da nebi platili dugovanja prema EPSu i sve to rade u dogovoru sa odbornicima iz vlasti uz blagoslov gradonačelnika.

 7. Gospodo draga vi trenutno govorite sa pozicije predstavnika apsolutne vlasti u državi i gradu Čačku
  Vi podrzavate izbegavanje placanja poteza drzavi,svih drugih obaveza prema igracima,hotelima,prevoznicima i dr.poveriocima.Znaci vi promovisete bez zakonje,prevare,obmane,pronevre tj.lopovluk.
  Pazite dobro sta pricate i saopstavate jer sve ovo klizi u totalirarnu anarhiju sa primesa mafijaskih kartela.

 8. Gospodo politicari to sto ste vi navikli da ne ogovarate ma kakvu stetu napravili ne bi smeli da prenosite na druge.Klub je napravio dugove i to neko mora da plati.Takodje dokle ce mo da se igramo vodjenja kluba bez odgovornosti po principu svacije nicije.Klub se mora prodati nekome ko ima s cim i zna kako

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here