Maksimović: Kada će policija i tužilaštvo reagovati na destruktivno ponašanje opozicije

5
582

ČAČAK – Predsednik Odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” Aleksandar Maksimović oglasio se povodom današnjih incidenata ispred Skupštine Srbije.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

Mislim da su najnovija dešavanja ispred srpskog parlamenta kap koja je prelila čašu bezumlja i da je krajnje vreme da nadležne službe počnu da rade svoj posao. Pozivanje na mir, dostojanstvo i poštovanje različitih mišljenja više “ne pije vodu” i ne znam šta još treba da se desi da bi bezumnici bili privedeni pravdi i snosili konsekvence za svoje postupke.

U proteklom periodu bili smo svedoci bezbrojnih incidenata u režiji srpske opozicije, pre svih ekstremnog lidera Dveri Boška Obradovića, a da je ozbiljna reakcija izostala. Podseđanja radi, niko od organizatora raznoraznih okupljanja nije odgovarao za napade na novinarke, članove Republičke izborne komisije, upad u stanicu policije u Lučanima, prostorije predsednice Skupštine Srbije, zgradu RTS-a, paljenje knjiga, kršenja vanrednog stanja (policijskog časa)… O pretnjama i uvredama upućenih putem društvenih mreža, gde svako može da kaže šta hoće i kome hoće, pa i predsedniku Republike, da i ne govorimo. A radi se o šačici najostrašćenijih, predvođenih Đilasom, Obradovićem, Jeremićem, Borkom Stefanovićem i njihovim istomišljenicima. Ostatak srpske opozicije je najnovija dešavanja ispred parlamenta osudio i na tome im treba odati priznanje, mada im je dugo trebalo da “progledaju” i priznaju ono što svaki građanin Srbije već odavno vidi.

Posle ozbiljnog napada na ministra Zlatibora Lončara, kao i fizičkog ataka na poslanika Marjana Rističevića, koji je jedna izbegao bukvalni linč, postavlja se pitanje da li neko treba da bude teže povređen ili možda ubijen, kako bi tužilaštvo i policija reagovali.

I mi u Čačku smo u prethodnom periodu bili svedoci destruktivnog ponašanja opozicije, predvođene Dverima, pa se postavlja pitanje šta će se desiti na sednici Skupštine grada, koja je u najavi. Verovatno ništa dobro.

Koristim priliku da još jednom uputim apel onima koji su zaduženi da brinu o redu i miru u Srbija da preduzmu adekvatne zakonske mere, jer sve drugo vodi u eskalaciju i potencijalne sukobe, sa nesagledivim posledicama. Srpska napredna stranka u Čačku i njihovi odbornici neće dozvoliti nikome da ih napada, vređa i ponižava, bez obzira na cenu.

Aleksandar Maksimović, predsednik Odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”

Prethodni članakOd 111 obrađenih uzoraka iz Čačka dva pozitivna na kovid-19
Sledeći članakSudar dvojice motociklista u Ljubiću, jedan poginuo

5 KOMENTARA

  1. Kad je Šešelj divljao ,a svi vi bikinčlanovi SRS onda je to bila normalna borba?

    Cinični preletači…bili ste mnogi od vas članovi SRS sa Šešeljem,Nikolićem i Vučičem na čelu…vilo je svašta tada…

  2. Do incidenta nikad nebi doslo da su TV sa nacionalno frekvenciom dozvolili Obradovicu i opoziciji da iznesu svoja misljenja. Takva diktatura koja vlada u Srbiji retko a mozda nigde ne postoji u Evropi. Sram te bilo Maksimovicu i svi SNS lazovi.

  3. Gospodine Maksimovicu gde ste vi kad se Mirki Poledici preti i kad mu se unistava vozilo u vise navrata? Gde ste vi kad vas clan zaposlen u ck preti socijalnim slucajevima za glas i kad javno sa svoje slave preti ljudima koji nisu za vlast? Zar to nisu dvostruki arsini?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here