Objavljen spisak svih popusta sa penzionerskom karticom

2
2133

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da sutrašnji 1. oktobar, Međunarodni dan starih, donosi dve lepe vesti za penzionere u Srbiji, pošto će penzije biti veće za 5,5 odsto, a počinje i primena Penzionerskih kartica, koje će, kako je istakao, najstarijima doneti brojne pogodnosti pri plaćanju roba i usluga.

Siniša Mali je, nakon potpisivanja sporazuma između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i Banke Poštanska štedionica, koja se uključila u ovu akciju, rekao da se do sada za karticu prijavilo 920.000 penzionera, a da se u projekat uključilo više od 650 firmi i institucija.

Osim velikog broja maloprodajnih lanaca uključio se veliki broj zdravstvenih ustanova, NIS, Putevi Srbije sa umanjenjem putarina za najstarije – rekao je Mali.

Popusti se odnose na razne oblasti, kao što su putovanja, boravak u banjama, apoteke, auto servisi, prodavnice, zdravstvene ustanove, ustanove kulture, restorani, bazeni.

Iznosi popusta kreću se od 2 do 66 odsto, ali je većina između 5 i 10 odsto.

Spisak popusta objavljen je na ovom linku.

Siniša Mali je naveo i da je izrada budžeta za sledeću godinu završnoj fazi i da će se on vrlo brzo naći pred poslanicima u Skupštini Srbije.

Novim budžetom će biti obezbeđen novac za veće plate u javnom sektoru za najmanje 10 odsto od 1. januara sledeće godine, kao i penzije veće za 14,8 odsto. Budžet će biti i razvojni i pozitivan, u smislu da će nam i dalje rasti prihodi i bruto domaći proizvod – rekao je ministar finansija.

Izvor: RTS

Prethodni članakMijatović: Što pre da uđemo u komfornu zonu, protiv Cibone sve u našim rukama
Sledeći članakU čačanskoj osnovnoj školi zabranjena upotreba mobilnih telefona

2 KOMENTARA

  1. Smesno u cacku penzioneri kod ostoje opravke bmv,u simpu krevet,serpu u metalcu,dok gledate film jeftinije popijte tabletu za zeludac,samo fali.pogrebna oprema.
    Sve sto se radi radi se za beograd,ova vlastnadtavlja parilu Trepca radi Beograd se gradi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here