U čačanskoj osnovnoj školi zabranjena upotreba mobilnih telefona

6
3661

ČAČAK – Osnovna škola “Branislav Petrović“ u Slatini zabranila je korišćenje mobilnih telefona za vreme trajanja nastave za đake, nastavnike, ali i roditelje.

OŠ “Branislav Petrović“ u Slatini

Direktor škole Lazar Čikiriz kaže da je ovakva odluka, shodno školskom pravilniku, na snazi od početka školske godine.

Na inicijativu roditelja i Saveta roditelja, a na osnovu preporuke Ministarstva prosvete da su sve škole autonomne po tom pitanju, mi već od 1. septembra primenjujemo pravilnik škole koji ima 14 članova, kojim se zabranjuje nošenje i upotrebu mobilnih telefona za vreme nastave. To znači da deca mogu da drže u torbama isključene telefone, a kada se nastava završi, mogu ih koristiti. To isto važi i za roditelje i nastavnike škole. Ne želimo da deci dajemo pogrešan primer – izjavio je Čikiriz za Prvu televiziju.

On je objasnio i kako dete treba da postupi u slučaju da hitno mora da stupi u kontakt sa roditeljima.

U okviru škole deca se mogu obratiti stručnoj službi – pedagogu, sekretaru škole, čak i meni, ukoliko je neophodno obavestićemo roditelje o nekom događaju ili ako je detetu nešto potrebno – objašnjava direltor škole.

Lazar Čikiriz

Čikiriz je naveo i da postoji odgovarajuća procedura ukoliko se primeti da neki učenik koristi mobilni telefon u vreme nastave.

Telefon se oduzima i donosi se ili pedagogu ili direktoru. Sutradan dolazi roditelj kome će telefon biti vraćen, ali detetu se piše ili opomena ili kazna po pravilniku koji je propisan – zaključio je Lazar Čikiriz.

On je ocenio i da deca nisu negativno reagovala na ovu odluku.

Izvor: TV Prva, Morava info

Prethodni članakObjavljen spisak svih popusta sa penzionerskom karticom
Sledeći članakPobeda Omladinca, poraz Poleta

6 KOMENTARA

  1. U Gornjoj Gorevnici OŠ“Stepa Stepanović“ na predlog saveta roditelja usvojeno još krajem prošle šk.godine odluka da je učenicima zabranjeno donošenje telefone, a kamoli da ih koriste. Nastavnicima nije ni traženo(razmatrano) ne donošenje, korišćenje jer moraju imati telefon zbog čestih korišćenja lozinki (concesitid,,…) koji su na telefonima zaposlenih npr. pri završnom ispitu,…

  2. Bravo direktore. Da se bar jedan pojavi sa pametnom I toliko potrebnom inicaijativom. U suprotnom, ne pise nam se dobro. Izvinite, deca su nam sve losija I losija.

    • Donekle ste u pravu deda Ljubomire. Ali pogledajmo im roditelje. Mislim da ce svima biti jasno. Necu duziti. Jer deca su ogledalo RODITELJA. Vazda bilo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here