Manojlović: Čovek se drži za reč, a vo za rogove – nema više blokada!

6
1190

„Čovek se drži za reč, a vo za rogove“, rekao je Savo Manojlović iz pokreta Kreni-promeni odgovarajući na pitanje da li će biti prekinute blokade puteva, organizovane u prethodne dve subote u Srbiji zbog nezadovoljstva građana zakonima o eksproprijaciji i referendumu i narodnoj inicijativi.

Foto: Beta/Media centar

Ako sutra vlast ispuni obećanje i izvrši izmene Zakona o referendumu, našu reč ćemo poštovati i mi ćemo se skloniti sa blokada – rekao je Manojlović u Danu uživo za N1.

On je naglasio da ta organizacija priprema naredni korak vezan za kampanju kompanije “Rio Tinto“ koji će biti objavljen na društvenim mrežama, a koji se odnosi na njene pravne aspekte.

Upitan da li će, kako je juče najavio, u subotu umesto blokada na trgovima biti organizovano slavlje, Manojlović je poručio građanima da za sve informacije u petak uveče prate društvene mreže.

Manojlović je rekao i da u pokretu strateški promišljaju dalje korake i da će svakako pratiti sednicu u Loznici 15. decembra kada bi trebalo da se usvoji inicijativa meštana vezana za prostorni plan.

Što se drugih organizacija tiče, koje su najavile da neće odustati od blokada, Manojlović je ocenio da niko nema monopol na proteste i da svako ima legitimno pravo da zastupa svoje stanovište.

Kaže da nakon što su vlasti usvojile sve zahteve vezane za dva zakona nema osnova da se blokade dalje organizuju.

Ne postoji mogućnost da pogazimo reč koju smo dali – rekao je Manojlović.

On je najavio i da će sve detalje vezane za to s kim iz vlasti je “išla komunikacija“ oko ispunjenja zahteva tog pokreta saopštiti nakon što se formalno pravno sve završi i vlast ispuni te zahteve.

Izvor: Beta

Prethodni članakSa analize stigla 333 uzorka iz Moravičkog okruga, ovo su podaci o broju novozaraženih
Sledeći članakMožda sad ne bude ni šnicle

6 KOMENTARA

  1. Ovog mladića gledam sinoć na nekoj Tv i slušam. 1000 reči, ništa rekao nije. A on misli da jeste. Jednu misao obrće 100 puta. I sve u krug. Čist populizam. Vidi se da je ambiciozan ali ipak treba da bude objektivan. Jeste završio fakultet, ne znam koji, ali ipak nešto fali.

  2. Podrska za Manojlovica.Ako je trazeno da se povuku dva zakona i oni su povuceni, znaci da treba prekinuti blokadu puteva.Ako politicari pozivaju na blokadu treba da preuzmu odgovoenost za to.Ljudi treba da se ponasaju civilizovano , odgovorno i odlucno.Tako cemo Vucica ali i svaku narednu vlast dovesti,, poznaniju prava,,

  3. Da je u Srbiji korupcija javna, primer je Dragan Marković Palma. Ko to njemu daje pare da vodi građane po svetu i daje ugroženima. Nezakonito se daje ljudima na vlasti , a oni zato nezakonito uzvraćaju. Dačić u tome učestvuje 30 godina, Palma 20 godina, a Vučić 10 godina. Treba li još? Zato Srbija ne može da bude pravna država , sa vladavinom prava.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here