Marko Danilović vicešampion Balkana u biciklizmu

0
201
Viceprvak Balkana: Marko Danilović (crvei dres)

ČAČAK – Na Prvenstvu Balkana koje je održano proteklog vikenda u Trebinju, biciklista Borca Marko Danilović osvojio je drugo mesto u seniorskoj konkurenciji, dok je masters Miroslav Bogdanović u kategoriji takmičara preko 50 godina osvojio šampionsku titulu.

Prvenstvo Balkana u drumskom biciklizmu održano je u Trebinju 12. i 13. oktobra za sve uzrasne kategorije. U sastavu Reprezentacije Srbije bili su i biciklisti Borca, seniori Marko Danilović i Stefan Stefanović, kadet Dejan Cogoljević i veteran Miroslav Bogdanović.

Prvenstvo je održano u dve discipline, pojedinačni hronometar i drumska trka. U disciplini pojedinačni hronometar kadet Dejan Cogoljević osvojio je deseto mesto, u konkurenciji koja je bila najmasovnija, što je zadovoljavajući rezultat jer je njemu ovo ulazna godina u ovoj kategoriji.

Vetaran Miroslav Bogdanović u kategoriji takmičara preko 50 godina osvojio je ubeljivo prvo mesto postigavši bolje vreme i od dosta mlađih takmičara.

U disciplini drumska trka, na stazi koja je bila kružna i prolazila kroz centar Trebinja viđene su veoma kvalitetne trke, uz veliki odziv svih balkanskih zemalja. U trci dana u kategoriji seniora, na stazi dužine od 90 kilometara, sa prosečnom brzinom od 44km/h, viđena je veoma kvalitetna i zanimljiva trka. Jedni od glavnih aktera bili su i čačanski biciklisti. U vodećoj grupi nalazili su se Marko Danilović i Stefan Stefanović. U veoma jakom tempu pri kraju trke odvojila se vodeća trojka u kojoj je bio i Marko Danilović. Na 10 kilometara pre cilja, albanski takmičar uspeva da se odvoji i pobeđuje trku, dok je Marko Danilović uspeo da bude bolji od takmičara iz Kipra i tako osvoji drugo mesto. Stefan Stefanović nije uspeo da prati tempo vodećih, stigla ga je velika grupa i nije uspeo da osvoji značajniji plasman.

U kategoriji kadeta, na stazi dužine od 40 kilometara, Dejan Cogoljević je sve vreme bio u vodećoj grupi i sprint je odlučivao o pobedniku. S obzirom da je završnica bila dosta tehnički zahtevna sa dosta krivina on se nije najbolje snašao i osvojio je 12. mesto. Pobedio je reprezentativac Srbije Mihailo Stolić, ispred grčkog predstavnika i još jednog reprezentativca Srbije Igora Nadoveze.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakLažna vest o zagađenju Despotovice
Sledeći članakMilić: Pokazali smo da je Borac možda i najozbiljnija ekipa u ABA2 i KLS

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here