Marković: Grad Čačak “Autoprevozu“ daje 115 miliona godišnje i trebalo bi mnogo više da se pita

6
1155

ČAČAK – Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković ocenila je da je usluga javnog autobuskog prevoza u Čačku loša, iako Grad Čačak preduzeće “Autoprevoz“ subvencioniše sa 115 miliona dinara godišnje.

Ona je pozvala da se preispita koliko je stvarnih korisnika besplatnog autobuskog prevoza, čiji su korisnici su đaci osnovnih škola i penzioneri. Marković je navela da je stav Narodne stranke da besplatnu kartu penzineri ne treba da dobijaju po automatizmu, jer ima i penzionera koji imaju visoke penzije.

Podsetila je i da je pod pritiskom opozicije iz prošlog skupštinskog saziva urađena analiza koja je pokazala da besplatan autobuski prevoz koristi oko 5.000 građana Čačka, u vreme kada su subvencije na godišnjem nivou iznosile 28 miliona dinara. Danas je iznos subvencija za “Autoprevoz“ 115,2 miliona dinara

Da ne bude sporno, nama je jako bitan “Autoprevoz“ i jako je bitno da se obavlja javni linijski prevoz, jer se pokazalo da su veliki problemi u gradovima gde se to ne obavlja. Ali, ono što se poslednjih dana dešavalo, a to je da su radnici “Autoprevoza“, a pre svega vozači, stupili u štrajk, pa su onda članovi, predsednik i zamenik predsednika sindikata dobili otkaz zbog organizovanja tog štrajka, je nešto na šta grad Čačak ne sme da žmuri. Definitivno, zaposleni imaju pravo na organizovanje i na sindikat. Ako smo ušli u fazu da se sa milion evra subvencioniše firma koja će obavljati javni linijski prevoz, mi smo suštinski, ako nismo formalno po zakonu, već u javno-privatnom partnerstvu i grad Čačak bi tu trebalo da bude ravnopravan činilac koji će se pitati i oko toga kakav je kvalitet vozila koja oni koriste, kakav je kvalitet linijskog prevoza, kakvi su uslovi rada zaposlenih u toj firmi… Na osnovu novca koji grad Čačak dotira “Autoprevozu“, trebalo bi mnogo više da se pita, a pošto je grad nezainteresovan, moja pretpostavka je da su, u suštini, pod tom tačkom budžeta plaćeni autobusi za sva okupljanja u predizbornim kampanjama, jer svedoci smo da su nekada povučeni svi autobusi za konvoje SNS mitinga, a da nije imalo dovoljno autobusa ni za đački prevoz – izjavila je Violeta Marković.

Ona je navela i da iznos od 28 miliona pokriva oko 5.000 korisnika besplatnog autobuskog prevoza, ali da je nova sums od 115 miliona previsoka, jer smatra da troškovi nisu uvećani četiri puta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUpisna groznica: Za koje smerove na fakultetima vlada najveća konkurencija, a gde ostaje upražnjenih mesta
Sledeći članakLažni agent luksuznih nekretnina iz Čačka na prevaru prisvojio preko milion evra

6 KOMENTARA

 1. Prevoz nije los kada se pogledaju okolni gradovi cak je I dobar
  Stanica je ruglo u trebalo bi da je srede
  Vozaci cast izuzecima losi,nekulturno al dobro za ove plate dobro je kada vas zive dovezu

 2. Kvalitet autobuskog prevoza u Čačku je loš,budimo realni,ne zna se ni red vožnje (gradski prevoz)a i to linija sto nije ukinuto salju mini buseve,jadan narod se penje jedan drugome na ledja…Ali se ne nadam da ce grad po pitanju loseg kvaliteta usluga Autoprevoza nesto uciniti u korist gradjana Čačka…

 3. TREBA IH PITATI ZASTO SE U CACKU UKIDAJU ONOLIKE LINIJE GRADSKOG I PRIGRADSKOG SAOBRACAJA

  MOZDA JE ODGOVOR U TOME STO PO BEOGRADU KRSTARE NA DESETINE AUTOBUSA CACANSKOG AUTOPREVOZA I PREVOZE RADNIKE BELOSVETSKIH ROBOVLASNIKA KOJI SU U SPRDIJI NASLI JEFTINU RADNU SNAGU

  ZIVO ME ZANIMA STA LI CE DA ODGOVORE

 4. Pitanje za Violetu:kad si ušla u autobus i dokle si se vozila. Prevoz nije ništa gori od drugih gradova. Npr. Užica, Milanovca. Znam zato što svakodnevno putujem. Da je bolji vallalo bi ali nije ni loš. Ne politizuj Violeta. Doduše kako bi znali da si živa.

  • Nisi ti nikakav putnik vec botina koja odradjuje kobasicu… da imas imalo casti cutao bi bar ali neko obecano radno mesto pod ugovorom moras odraditi botovanjem a ako ne pisete komentare sef milanko ce da vas samara… mi cija deca moraju da koriste usluge autobusa znamo odlicno kakav je javasluk u prevozu… zato bedo sedi jedan prodana duso!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here