Lažni agent luksuznih nekretnina iz Čačka na prevaru prisvojio preko milion evra

7
5008

ČAČAK – Muškarac D. B. (39) rođen u Čačku uhapšen je zbog osnovane sumnje da je, predstavljajući se kao agent za luksuzne nekretnine, prisvojio 1.100.000 evra.

On se sumnjiči da je najpre sačinio lažna punomoćja, tako što je iskoristio ličnu kartu vlasnice nekretnine, koja mu je poverovala da se on bavi prometom luksuznih kuća u Beogradu, nakon čega je doveo u zabludu eminentnu firmu sa sedištem u Beogradu, tačnije ovlašćena lica i punomoćnike te firme da je on ovlašćeni punomoćnik vlasnika nekretnine, da bi potom nakon zaključenja kupoprodajnog ugovora na ime kapare i kupoprodajne cene, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.100.000 evra.

U saradnji sa policijom, Tužilaštvo i dalje proverava, da li je još neko bio umešan u izvršenje ove najveće prevare unazad nekoliko decenija od strane fizičkog lica, prenosi RTS.

Ukoliko se dokaže da je imao pomoć u izvršenju dela još nekih lica, oni će biti obuhvaćeni dopunom krivične prijave.

U saradnji sa UKP II odeljenjem, PU za grad Beograd, po nalogu zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva određeno je zadržavenje osumnjičenom D. B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare iz člana 208 stav 4. Krivičnog zakonika.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da se D. B. odredi pritvor do 30 dana.

Izvor: RTS, Morava info

Prethodni članakMarković: Grad Čačak “Autoprevozu“ daje 115 miliona godišnje i trebalo bi mnogo više da se pita
Sledeći članakRegistrovan prvi slučaj majmunskih boginja u Srbiji

7 KOMENTARA

  1. Pa juče pisa da je iz Požege, a danas da je rođen u Čačku. Može da se rodi i na Menhetnu,ali gde čovek živi odatle je pa bio uzor ili problem,nebitno je.

  2. Nama je Čačanska sudija D.G.nezakonski otela nepokretnu imovinu,dokazi su nemolosrdni,ali je neko sa više instance sve zataškao!!!

  3. D.B. hoćeš li ti da platis odštetu ako tuži novine što su mu objavili ime i prezime a ispostavi se da nije kriv. Ne lupaju kao otvoreni prozor

  4. Evo moji inicijali su D. B. I nisan nikakav agent. Pogotovo prevarant. Znali na sunce ime, prezime, čak i sliku. Da vidimo sa kim imamo posla. Do kad više skrivanje iza inicijala. Pa ako se dokaže da nije kriv dobiće javno izvinjenje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here