Martinović: Ministarstvo nastoji da odgovori na zahteve poljoprivrednika

0
366

Ministarstvo poljoprivrede nastoji da u skladu sa mogućnostima, odgovori na zahteve poljoprivrednika, ali je samo uz međusobno razumevanje i u saradnji svih zainteresovanih strana, moguće doneti sistemska rešenja koja će dati rezultate, rekao je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Aleksandar Martinović, posle sastanka sa predstavnicima sedam udruženja poljoprivrednika Srbije.

Martinoviću su, kako je navedeno u saopštenju njegovog kabineta, poljoprivrednici „ukazali na izazove sa kojima se suočavaju pa su razmatrani budući koraci u pravcu njihovog prevazilaženja“.

  • Mi smo na veoma zahtevnom evropskom i svetskom tržištu, svaka država pomaže svojim poljoprivrednicima da se izbore sa problemima, to čini i Srbija – rekao je Martinović.

Dodao je da država ulaže značajna sredstva u poljoprivredu, više nego ikada ranije, ali da nije moguće sve probleme odmah rešiti.

Zbog toga je, kako je naveo, ključno da se saslušaju svi predlozi, zahtevi i ideje poljoprivrednika i da se nastavi sa dijalogom. Dodao je da će u okviru Ministarstva biti temeljno sagledana situacija, ali da je najvažnije da se prioriteti zajednički odrede i da se, u skladu sa tim, postupa.

Dogovoreno je da se sastanak u istom sastavu ubrzo ponovo održi.

Sastanku su, pored državnog sekretara u Ministarstvu finansija Saše Stevanovića, prisustvovali predstavnici sedam udruženja poljoprivrednika Srbije: Stig Požarevac, Naše Mleko, Složni Pidikanci Bavanište, Brestovački ratari, Spas i opstanak stočara Zapadne Srbije, Proizvođači mleka Šumadije i Pomoravlja i udruženje Severni Banat Kikinda.

Izvor: Beta

Prethodni članakViše od 50 ekipa takmičilo se na jubilarnoj “Gulašijadi“, evo ko su pobednici
Sledeći članakIspiranje cevovoda kišne kanalizacije na više od 30 lokacija u gradu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here