Više od 50 ekipa takmičilo se na jubilarnoj “Gulašijadi“, evo ko su pobednici

3
2737

ČAČAK – Vikend iza nas bio je rezervisan za već tradicionalnu gastronomsku manifestaciju „Gulašijada“, koja se održala 10. put po redu u Prijevoru kod Čačka.

Organizatori manifestacije navode da je do sada bio prijavljen rekordan broj takmičara u kuvanju gulaša – više od 50 ekipa iz cele Srbije, regiona i drugih krajeva sveta, a preko 200 učesnika u kulturno-umetničkom programu obogatilo je sadržajni deo manifestacije.

Gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović otvorio je manifestaciju i pozdravio mnogobrojne učesnike i istakao da ovakve manifestacije mnogo znače lokalnoj zajednici i gradu Čačku.

Ekipa “PDV Inženjering“ iz Valjeva osvojila je prvo mesto u takmičarskom delu, drugo mesto osvojila je ekipa “Gastro fest – Zabrdica“, a treće mesto kafe “Šansa“ iz Valjeva. Za jelo van konkurencije, od egzotične vrste mesa – kengura, nagradu je ponela australijsko-francuska ekipa “Kenguri“.

Organizatori navode da su u kulturno-umetničkom delu programa učestvovala kulturno-umetnička društva iz Čačka – “Dule Milosavljević“, “Radiša Poštić“ i FRA, a u večernjem programu posetioce je zabavljala grupa “Stari grad“.

Organizatori manifestacije su udruženje “Gulašijada 2014“, Mesna zajednica Prijevor, Turistička organizacija Čačka, a pokrovitelj grad Čačak.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDveri Čačak: Šta se dešava u Gradskoj izbornoj komisiji u Čačku?
Sledeći članakMartinović: Ministarstvo nastoji da odgovori na zahteve poljoprivrednika

3 KOMENTARA

  1. Ok ti je konstatacija da se treba pomoci bolesnima i siromasnima,a sto si tice kritike,kako rece, glupih i seljackih manifestacija,jedino glupo i seljacko si ti tele jedno

  2. Mnogo bi bilo pametnije da Grad Čačak umesto ovih glupavih seljačkih manifestacija pomaže bolesne( posebno decu) i siromašne.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here