Meštani dragačevskog sela pobunili se protiv plaćanja TV pretplate za groblje

0
470
Foto: RINA

LUČANI – Kad su meštani sela Lisice u Donjem Dragačevu uvodili struju u kapelu, nisu ni slutili da će im to doneti i račun za, verovali ili ne – televizijsku pretplatu.

Ilija Domanović zvani Đavo predsednik je sela i on je podržao lokalnog sveštenika i svoje meštane u zahtevu da se na njihovom groblju ukine plaćanje ove takse jer, ko to na groblju pak gleda televiziju?

Ubeđan sam da mog dedu koji je sahranjen pre 274 godine uopšte ne zanima šta to rade Milojko i Milijana u Parovima. Nelogično je i besmisleno da tamo gde su mrtvi i tamo gde nema nijedan televizor stiže račun za pretplatu od 200 i nešto dinara, Ja to plaćam već tri godine i to je bacanje para – priča Ilija Đavo.

Sa njim se slažu i ostali meštani sela Lisice koji ne znaju kako to da se mora plaćati televizisjka pretplata u večnoj kući.

U redu je da račun stiže u domaćinstva u kom se gleda televizisjki program, ali treba li i na groblje? Da nije žalosna, situacija bi bila presmešna – kaže Ilijin komšija Milorad Nešovanović.

Ilija zvani Đavo je u ime svih meštana upravo na lokalnom groblju izneo svoje zahteve.

Mi se bunimo jer smatramo da je došlo do greške. To nije ispravno, nepošteno je i nepotrebno da se pare bacaju uzaldud. Naša opština treba da reaguje kod nadležnih organa da se utvrdi da li je to ispravno i da se prekine – naglašava Ilija Đavo.

Meštani sela Lisice kažu da njihove pretke sigurno ne zanimaju turske serije, rijaliti programi i trenutna politička situacija u Srbiji, a u šali dodaju da na ovom mestu nisu potrebni piplmetri jer je gledanost sigurno mala.

Izvor: RINA

Prethodni članakVioleta Marković uputila otvoreno pismo Igoru Trifunoviću
Sledeći članakKK Mladost prvak Srbije u takmičenju “Basket4kids“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here