Violeta Marković uputila otvoreno pismo Igoru Trifunoviću

15
839
Agencija za sprečavanje korupcije potvrdila navode Narodne stranke: Violeta Marković

ČAČAK – Odbornica GG “Za napredniji Čačak“ Violeta Marković oglasila se otvorenim pismom predsedniku Skupštine grada Čačka Igoru Trifunoviću povodom incidenata u skupštinskom holu u petak.

Prenosimo ga u celosti i bez intervencija.

„Cenjeni“ predsedniče Skupštine grada Čačka,
Čitajući vašu izjavu, a i gradonačelnika, povodom pokušaja da se spreči konferencija za medije opozicionih odbornika u Skupštini grada, zakazane 19. 04. u 12 časova, zarad istine bih trebala da Vam kažem da lažete, ali ću ipak upotrebiti korektan izraz da NE GOVORITE ISTINU, ili ste od radnika obezbeđenja dobili netačne informacije (za koje mi je misterija i dalje ko im je nadređen – gradonačelnik kaže da su to ljudi koji su na javnom pozovu dobili taj posao, Vi da su pripadnici skupštinskog obezbeđenja, a sam radnik nam je pred novinarima izjavio da je radnik zaposlen u Skupštni grada Čačka). Dakle, tu svakako NEKO laže…

Pre svega moram da Vam ukažem na njihovo nedolično ponašanje, a i bezobrazno i bahato obraćanje prema svima nama – i novinarima, i odbornicima. Nakon izjave radnika obezbeđenja da ne možemo u radno vreme da uđemo u zgradu, tražili smo pismenu naredbu njihovog nadređenog, nakon čega je on, pred svima nama, pozvao Bratislava Zečevića i tražio „papir“ kojim bi svoj stav pismeno i potvrdio. Od pismenog traga dakle ništa, ali nam je potvrdio da usmena naredba ostaje. Dakle, radnicima obezbeđenja u zgradi Skupštine nadređeni je Bratislav Zečević, koji se nije udostojio da tu svoju naredbu iznese lično pred nas???

Nadređen Zečeviću, složićete se sa mnom, je načelnik Nebojša Bežanić, koga imenuje Gradsko veće, koji takođe u tom trenutku nije bio u zgradi. Sasvim logično je bilo da potražimo nekog drugog nadređenog, kada je i novinarima i nama uskraćeno pravo da uđemo u ZGRADU NARODA. Ulazak u salu Gradskog veća ne možete nazivati nasilnim, jer je to NARODNA PROSTORIJA, koliko vaša, toliko i svakog građanina ovog grada, pa tako i nas odbornika opozicije… I logičan je, jer je izazvan bezobraznim obraćanjem i zabranom održavanja konferencije od strane neovlašćenih lica. Mi na to jednostavno imamo zakonsko pravo, koje je NEKO pokušao da uskrati.

Da li je onda bilo logično da potražimo predstavnike vlasti – funkcionere Skupštine grada? I DA LI JE NORMALNO da u 12 časova U RADNO VREME budu odsutni: gradonačelnik, zamenica gradonačelnika, sva tri pomoćnika gradonačelnika, predsednik Skupštine i njegov zamenik, sekretar Skupštine? Dakle, vi dame i gospodo niste zaposleni, već POLITIČKI POSTAVLjENI da budete na raspolaganju narodu. Svim građanima.

Možda bi se izbegla neprijatna situacija, da novinare i odbornike tretiraju kao građane nižeg reda, da je bar neko od vas bio u zgradi… Možda i ne bi…

Godinama vrlo često ulazim u tu zgradu, i nikada niko do tada nije pokušao da me spreči, a jasno je da ni taj dan nije uspeo. Kako objašnjavate da su ispred mene na stepenicama za prvi sprat stajali radnici obezbeđenja i pokušali da me spreče da prođem dalje baš na dan mitinga Aleksandra Vučića u Beogradu? Naravno da se nisam zaustavila na njihovo neovlašćeno postupanje?!

Ako se ne stidite što ste otišli na taj performans u Beograd, ako ništa niste pokušali da sakrijete, zašto su onda radnici obezbeđenja postupili tako prema nama, baš taj dan. U vezi iznošenja broja onih koji su otišli u Beograd sa svima Vama funkcionerima, a kojim se hvalite, jedini tačan broj bi mogli da kažu oni koji su vas negde na autoputu na stajalištu prebrojavali, proveravajući da li je SNS u Čačku ispunio zadatu partijsku kvotu…

Da možemo biti na strani naroda, iako različito politički opredeljeni, pozivam i Vas i gradonačelnika da zajedno sa mnom podnesete krivičnu prijavu za neovlašćeno postupanje protiv NN lica koje je izdalo naredbu radnicima obezbeđenja da nam zabrane ulazak u zgradu, a sve u cilju da se ovako nešto više nikada ne ponovi. I DA JE ZAKON ISTI ZA SVE. I da o svemu obavestimo predstavnike medija, jer je upravo novinarima taj dan bilo uskraćeno Ustavom zagarantovano pravo na rad.

MOJE RADNO MESTO JE DA BUDEM SA NARODOM, sa svima koji mi se obrate, i da pokušam da im pomognem, bez obzira na partijsko opredeljenje, što su građani do sada i videli. Branila sam njihove interese i u zgradi Skupštine, a i na ulici kada su zatražili.

Povodom Vašeg poziva da dođemo na skupštinasko zasedanje, ja Vas pozivam da izađete na ulicu i saslušate nezadovoljne građane (ako smete) , imali bi mnogo toga da Vam kažu… Da je Srbija pod latentnom okupacijom i da se naravno, u zemlji koja je desuverenizovana, ne daje značaja ni radnicima, ni studentima, ni penzionerima, ni poljoprivrednicima, ni zdravstvu ni školstvu ni pravu glasa. I da se konstantno krše njihova prava…

No, vazda je bilo da vlast je slatka, a fotelja ume opasno da uljuljka… Ja biram narod, a vi „cenjeni“ predsedniče Skupštine grada Čačka?

„Cenjena“ odbornica Violeta Marković

Prethodni članakJuniori Borca četvrti u Srbiji nakon tesnog poraza od Mege
Sledeći članakMeštani dragačevskog sela pobunili se protiv plaćanja TV pretplate za groblje

15 KOMENTARA

  1. Isto si ti radila dok je Aco Radojević bio poverenik. Terala si nas svašta. Kako su vas šutnuli vi ste se sad preobratili u poštenje. Joooooj Viki Biki Ciki. Radila si gore stvari nego ovi danas.

  2. Ova vlast je postala suvise bahata! Ko ste vi da branite nekome da udje u Skupstinu, nije to vasa prcija! To je zgrada koja pripada gradjanima, a vi ste duzni da budete na radnom mestu u radno vreme. Obraza bre nemate

  3. Ova Violeta je mnogo umislila.Ne razumem po kom osnovu ona upada ili ulazi da proverava da li neko radi ili ne…??Ona treba da se pita Ko njoj zaradjuje platu a ne da proziva druge.Radom se plata zaradjuje a ne jezikom..

    • Gradjani ne upadaju nego ulaze, a odbornici su predstavnici naroda.Bice bolje u Srbiji kada se to shvati,nego idu dani…polako….

    • Time sto je odbornik skupstine grada a da bi to uspela neki gradjani su iskoristili svoje ustavno pravo i glasali za listu na kojoj je se doticna nalazila,znaci radila je to u interesu gradjana koji zele da znaju kako se trosi njihov novac koji daju drzavi…Jos neko pitanje???

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here