Meštani Pakovraća: Mi iz naših kuća ne izlazimo, neka nas izbace!

14
1722
Foto: N1

ČAČAK – Meštani Pakovraća nadomak Čačka, čije se kuće i zemlja nalaze na trasi autoputa Preljina-Požega, protestovali su ispred zgrade Gradske uprave zbog spora oko imovine koja im se oduzima zbog izgradnje autoputa.

Meštani poručuju da su svoje uslove izneli i da traže da se njihovo zemljište plati časno i pošteno.

Meštanin Miloš Nikolić kaže da je cilj se da kaže da iz svojih kuća neće izlaziti.

To smo rekli i ljudima iz Gradske uprave koji su došli da nas isele, rekli su da će sledeći put doći sa milicijom da nas izbace. Mi iz naših kuća ne izlazimo. Ako im je cilj da grade autoput, neka reše sudske sporove što pre. Sudski procesi za jedan deo kuća su završeni, ali za zemlju nije, tražimo da se zemljište plati časno i pošteno pa ćemo se isaljavati, živimo između dva gradilišta, svaki dan na tom mestu živeti je velika borba – rekao je on.

Dodaje da Gradska uprava nije zainteresovana da ih primi, već samo da ih istera sa njihovim vekovsnih ognjišta.

Neka nas izbaciju, normalnim putem nećemo izaći – dodao je Nikolić.

Bratislav Simović iz „Ne damo đedovinu“, koji je već bio na sastanku sa premijerkom Brnabić kaže da se tada javio i predsednik Vučić i da je poručio da će zemljište i kuće biti plaćeni u kratkom roku.

Svedoci smo da se to odugovlači, Koridori i država ulažu žalbu. Na prethodnom sastanku smo izneli sve probleme, očekujemo rešenje u najkraćem mogućem roku, ne vidim svrhu novog sastanka – rekao je Simović.

Izvor: N1

Prethodni članakProfesor Dejan Krunić u ime čačanske Gimnazije primio Orden Karađorđeve zvezde, prvog stepena
Sledeći članakUhapšen 20-godišnjak iz Čačka: Pronašli mu 22 paketića i 550 grama marihuane

14 KOMENTARA

  1. A smetao vam onda Marko Parezanović koji je konkretna rešenja izneo.. I dalje verujte Milunu, pa da vidimo dokle ćete stići..

  2. Prolaznik, to se zove otimačina, grabež, bezobrazluk. Nemam reči. Evo ja smem da se zakunem u sve da ne bih uzeo „što je više moguće“ kako kažeš. Prvo to tako odvratno zvuči, a drugo, ne bih da me tera baksuzluk. Oteto je prokleto.

  3. Je l’ ima neki među komentatorima da nije SNS-ovac i da li bi se zakleli u život da i oni ne bi za svoju imovinu hteli da uzmu što je više moguće?

  4. Kakvi ljudi majko moja. Pa njma je kašika upala u med. Kad se zemljište oporezuje onda kvalitet 0 a kad se prodaje 10. Ne može tako brajko. Popeli su se više na glavu. I znam za kupovinu stanova od prodaje đedovine za puteve. Pokvareno do bola.

  5. Sramota,znam ih nekoliko koji sada od tih para za imanja koj ne vrede nista realno sada kupuju po 2 stana u Cacku.Ja imam kucu u Viljusi i 35 ari i nemogu da uzmem vise od 25 000 eura za to a oni bi da uzmu 100-200 hiljada ….Ja cu da pomognem policiji da iseli te vacarose!!!

  6. Njima je pametnije da uzmi onoliko novca koliko im drzava sada daje,da imaju nesto u glavi,treba da znaju da se izgradnja auto-puta neće zaustaviti zbog njihovog nezadovoljstva…

  7. Samo bih voleo da mi neko od njih kaže, kada i koje domaćinstvo u Pakovracu je vredelo 300 hiljada evra ili više? Sramota je to sto radite. Ne terajte ljude u zatvor time sto ih terate da potpisu da nešto vredi deset puta više nego sto zaista vredi.

  8. Vikendaši, dobili ste za te vaše vikendice sa terasicama vrlo dobre pare, priznajte sebi. To je najteže. Najviše se bune seke koje žive u Beogradu, dakle opet vikendica. Do pre tri godine vam te vaše “vile” i “ogledna dobra od 5 ha” niko ne bi kupio ni da mu uz to date kamion trešanja. Da nije tužno bilo bi smešno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here