Meteorolog Todorović: Stižu ledeni dani

0
461

Proleće je bilo u decembru i januaru, ali noćas je stigla prava zima. Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da nas do kraja sedmice očekuju ledeni dani.

Prema njegovim rečima, sutra će biti još malo snega, a najmanji izgledi za stvaranje snežnog pokrivača su u Negotinu.

Međutim, u većini mesta će biti, kako kaže, nekoliko centimetara snega, ponegde i do 10 centimetara. U Beogradu između pet i 10 centimetara snega.

U planinskim predelima, pre svega zapadne Srbije, biće novog snega, Zlatibor je već dobio 20 centimetara.

  • Bilo bi snega u istočnoj i jugoističnoj Srbiji, a na planini Kukavici već ima do 25 centimetara, a biće ga još. To nije prava visina snega – napominje Todorović.

Meteorolog ističe da će u planinskim predelima biti desetak ledenih dana, na visininama iznad 1.000 metara.

  • Do kraja sedmice u većini mesta u nižim predelima biće ledeni dani – temperatura će sve vreme biti ispod nule, može jedan stepen da prekorači. U petak će pristići dodatna količina hladnog vazduha iz istočne Evrope, možda će biti malo snega, ali manje količine nego danas i sutra – naveo je Todorović.

Pravi ledeni dani bi se zadržali do subote uz naglasak da bi minimalne temperature bile između minus pet i i minus deset, a u subotu bi bilo još dva-tri stepena hladnije, reč je o jutarnjim temperaturama, dodaje.

Posle ledenih dana uslediće mali skok temperature početkom naredne sedmice, između 15. i 18. januara, a posle verovatno još jedno zahlađenje slično ovome, oko 20. januara ili posle toga. Todorović napominje da će se taj ritam nastaviti.

  • Povremeni periodi od po pet do sedam dana hladnog vremena – počne kiša pa sneg i to je naša zima ustvari – zaključio je Todorović.

Izvor: RTS

Prethodni članakMijatović: Napravili smo značajan iskorak u odnosu na prošlu sezonu
Sledeći članakProhodni svi putevi u čačanskom kraju, mostovi i kružni tokovi posuti solju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here