Mihajlović: Za četiri meseca “boing“ avioni poleću iz Lađevaca

4
439

LUČANI – Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović kazala je prilikom današnje posete opštini Lučani, da je Vlada Republike Srbije prošle nedelje donela odluku da aerodrom Lađevci postane mešoviti, odnosno civilno – vojni aerodrom i najavila potpisivanje ugovora sa operaterom za civilni sektor.

Samouverena: Zorana Mihajlović

Dakle Vlada RS će potpisati ugovor u petak sa operaterom za civilni deo aerodroma, a to je preduzeće Aerodromi Srbije, dakle tog trenutka aerodrom Lađevci dobija status mešovitog međunarodnog aerodroma – najavila je Mihajlović.

Ministarka je istakla da će Vlada RS uložiti 8,6 miliona evra u proširenje piste, kao i za opremu koja je potrebna a vezana je pre svega za bezbednost.

Naš plan je da u junu mesecu imamo avione tipa “boing 737“ koji mogu da slete i polete sa aerodroma Lađevci. Mislim da je najteži deo posla u tom smislu završen. Svim ovim odlukama, sada je ovaj novac koji imamo obezbeđen, da najefikasnije završimo taj posao i da u junu imamo avione i da konačno pored beogradskog i niškog aerodroma imamo međunarodni aerodrom u Kraljevu – zaključila je ministarka Zorana Mihajlović.

Izvor: RINA

Prethodni članakBiciklisti Borca završili pripreme na crnogorskom primorju
Sledeći članakDveri: Odluka opozicije o bojkotu ogolila nezakonite radnje SNS-a

4 KOMENTARA

  1. Dolovic je zamenio Stambolicku na mestu predsednika opstine Lucani jer se sprema veliki lopovluk u Lucanima. Kriminalci SNSa sa koridora 10 sele se u Lucane pa im tamo trebaju Dolovic i Jolovic.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here