Milan Ćulibrk više nije urednik NIN-a, otkaze dali i članovi redakcije

7
900

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk povlači se sa ove funkcije, navodi se u zvaničnom saopštenju ovog medija.

Kako piše u saopštenju, Milan Ćulibrk koji je u 2023. otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u NIN-u, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara.

  • U prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, dugogodišnji nagrađivani ekonomski novinar i urednik, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta – zaključuje se.

U međuvremenu, i članovi kolegijuma i redakcije NIN-a su dali otkaze novoj vlasnici nedeljnika Jeleni Drakulić Petrović. Tim povodom javnosti su uputili saopštenje.

  • Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva. Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu – navodi se u saopštenju kolegijuma NIN-a.

Izvor: N1, Morava info

Prethodni članakI dalje traje potraga za ženom koja je skočila sa brane, pretraženo rečno korito sve do Mrčajevaca
Sledeći članakU petak počinje ski sezona na Torniku

7 KOMENTARA

  1. E, ovo se zove savetnost i solidarnost! Hoće li kolektiv Gradske biblioteke ili bilo koje slično posustale ustanove kulture u Čačku uraditi slično povodom igrica koje izvode odlazeći i novi rukovodioci, stranački kadar sa diolomama kupljenim od „Dekana“ i udomljene direktorske žene?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here