Milanovac dobija javnu garažu i nova parkirališta

0
277

GORNJI MILANOVAC – Članovi Opštinskog veća usvojili su Odluku o davanju delova određenih katastarskih parcela na korišćenje JP za izgradnju opštine Gornji Milanovac kojim bi se proširili kapaciteti “Parking servisa“.

Predsednik opštine Dejan Kovačević izjavio je da su ovom Odlukom postojeća parking mesta prebačena u nadležnost JP za izgradnju, kako bi oni mogli bez saglasnosti Opštinske uprave da uređuju ta parking mesta.

Oni će moći da ih farbaju s vremena na vreme, da urade novi asfalt ukoliko je to potrebno i sve ostalo što podrazumeva rekonstrukciju parking mesta. Pored ovoga, ovom odlukom smo opredelili jedan novi prostor, koji je i ranije bio u planu. To je prostor iza “Maksija“, gde je planirano da se uradi novo, javno parkiralište. Plaćanje će takođe biti putem sms poruka i mislim da će to biti najniža zona parkiranja – rekao je Kovačević.

On je dodao da se povećanjem novih kapaciteta ne očekuje povećanje prihoda ovog preduzeća, ali gradski čelnici očekuju da na prostoru oko zelene pijace saobraćaj bude maksimalno rasterećen i da kolovozi i trotoari budu prohodni.

Iznad “Maksija“ se sada gradi nova zgrada za stanovanje, a ispod novi poslovni prostor, tako da će trebati novih parking mesta i mi sa ovom odlukom, pored toga što dajemo Javnom preduzeću na izgradnju sva postojeća parking mesta radi rekonstrukcije, dajemo im i jednu novu lokaciju kako bi mogli dodatni parkinzi da se urade zbog potrebe naših građana – rekao je Kovačević.

Kada je u pitanju uklanjanje objekta u Ulici Miloša Velikog za javnu garažu koja je planirana na tom mestu, predsednik je rekao da je JP za izgradnju dobilo nalog od opštine da ukloni kuću koju je opština pribavila u vlasništvo, kako bi se napravio dodatan parking prostor u centru grada.

Prva faza i uklanjanje samog objekta je već počelo i ja se nadam da ćemo u narednih mesec dana ukloniti taj objekat i da ćemo krenuti sa realizacijom projekat novog parkiranja. Parkiranje će biti na dva nivoa. Imaćemo jedan deo i starog igrališta za potrebe parkiranja, a imaćemo i jedan novi prostor gde se sada i nalazi kuća koja će biti srušena – naveo je Kovačević.

On je dodao da će i ovde plaćanje parking mesta biti moguće putem SMS poruka.

Izvor: RINA

Prethodni članakApel za pomoć: Neophodan novac za lečenje čačanske gimnazijalke Mine Mesarović
Sledeći članakU toku kompletna rekonstrukcija saobraćajnice u MZ Lugovi, vrednost investicije 65 miliona (FOTO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here