U toku kompletna rekonstrukcija saobraćajnice u MZ Lugovi, vrednost investicije 65 miliona (FOTO)

0
436

ČAČAK – Započeta je revitalizacija kompletne glavne saobraćajnice u MZ Lugovi, a vrednost investicije je 65 miliona dinara, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović prilikom obilaska radova.

Foto: RINA

On je napomenuo da je sredstva obezbedila Vlada Republike Srbije preko JP “Putevi Srbije” .

Revitalizacija saobraćajnice podrazumeva izradu kompletne kišne kanalizacije u dužini od 1.100 metara od fi 1.400 do fi 700 na samom vrhu sa bočnim slivnicima, kolovoz šest metara širine, trotoar sa leve strane gledajući ka Kamenom mostu u behatonu – rekao je Todorović.

On je podsetio da je u ovaj deo grada Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima RS takođe investirala 25 miliona dinara u prethodne dve godine.

Otvoren je kanal u dužini od 850 metara, a Kancelarija je takođe finansirala produžetak tog kanala do Kamenog mosta. Takođe JP ’Putevi Srbije’ su pored ove deonice i samog Kamenog mosta, investirali i u ulice 503 i 505 kao i u ulice Vidosava Kolakovića, Slavka Krupeža, Radovana Jovanovića i spajanje Prijevorskog i Trbušanskog puta – rekao je gradnačelnik.

Foto: RINA

Prema njegovim rečima zatvoren je prsten od 8,5 kilometara a sve to ukupno čini investiciju vrednu 200 miliona dinara sa ovim završnim radovima u kojoj je grad Čačak učestvovao sa pet miliona dinara.

Predsednik MZ Lugovi Radenko Lazić je istakao da je ovo posebno važan dan za sve meštane ove mesne zajednice.

Realizacijom ovog projekta konačno će se rešiti problem plavljenja ovog dela naselja. Dobićemo modernu saobraćajnicu sa pešačkom stazom, zaštitnom ogradom, autobuskim stajalištima, Lugovi će postati moderna gradska sredina – istakao je Lazić.

Foto: RINA

On je u ime svih građana MZ Lugovi izrazio zahvalnost gradskoj upravi, ali i sugrađaninu Momiru Ćosoviću, koji je dao značajan doprinos u razvoju ovog kraja.

Izvor: RINA

Prethodni članakMilanovac dobija javnu garažu i nova parkirališta
Sledeći članakPravni tim Dveri: Policija pokušava da obezbedi imunitet napadaču na naše prostorije

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here