Milanovačko pozorište gostuje u Ruskoj Federaciji

0
179
Deo ansambla Milanovačkog pozorišta

GORNJI MILANOVAC – Na poziv I. A. Avramova, zamenika gubernatora Volokolamskog municipalnog reona (Moskovska oblast), ansambl Milanovačkog pozorišta u četvrtak, 19. decembra 2019. godine započinje četvorodnevno gostovanje u Ruskoj Federaciji, gde će povodom Dana oslobođenja Volokolamska izvesti jednočinke Antona Pavloviča Čehova: „Medved“, „Tragičar od nevolje“ i „Prosidba“.

Reč je o najizvođenijoj i u proteklih šest godina višestruko nagrađivanoj predstavi teatra iz Gornjeg Milanovca koju je na scenu postavio reditelj Branko Knežević.

Jednočinke su prožete humorom i blagom ironijom. U njima nema junaka, nema velikih zbivanja, nema zamršene fabule, već komičnih situacija karakterističnih za obične ljude.
U predstavi nastupaju: Branko Nedeljković, Tatjana Rašić i Krsman Nedeljković (Prosidba), Mihailo Ristić, Danica Vućetić i Branko Knežević („Medved“), Viktor Vujić i Predrag Lošić (“Tragičar od nevolje”). Kostime je osmislila Biljana Knežević, majstor scene je Milan Aćimović, a ton i svetlo potpisuju Goran Dragutinović i Novica Petković.

Tokom gostovanja u Ruskoj Federaciji, ansambl iz Gornjeg Milanovca protokolarno će primiti čelnici Moskovske oblasti i Volokolamskog reona.

Milanovčani će dva puta izvesti „Jednočinke“ i to u Centru za kulturu „Istočnik“ i Sičovi, a planirane su i posete nizu kulturno-istorijskih znamenitosti Moskovske oblasti. Ovim nastupima, kako je najavljeno započeće i obeležavanje godine teatra u Ruskoj Federaciji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSlobodan (30) iz Milićevaca ubio se zbog siromaštva, sa majkom i dvojicom braće 10 godina živeo bez struje
Sledeći članakTanasković: Zašto je donesen Akcioni plan za unapređenje položaja migranata u Čačku do 2021. godine?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here