Tanasković: Zašto je donesen Akcioni plan za unapređenje položaja migranata u Čačku do 2021. godine?

5
288
Aleksandar Taasković

ČAČAK – Predsednik odborničke grupe Dveri u skupštini grada Čačka Aleksandar Tanasković oglasio se saopštenjem za javnost povodom izjave gradonačelnika Miluna Todorovića da u Čačku neće biti izgrađen centar za migrante.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je ponovo uhvaćen u laži. Ovoga puta to nije sumnjiva fakultetska diploma i još sumnjiviji magistarski rad, već direktna laž da grad Čačak ne planira naseljavanje migranata u budućnosti. Pitamo gradonačelnika zašto laže i šta onda znači to što je skupština grada Čačka na sednici održanoj 26. marta 2018. godine usvojila „Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata u potrebi bez utvrđenog statusa i tražilaca azila na teritoriji grada Čačka za period od 2018-2021. godine“ (videti: Službeni list grada Čačka, broj 6, 27. mart 2018, str. 356-383)?

Da li je na ovaj način lokalna vlast SNS i SPS stvorila uslove za naseljavanje migranata i pravljenje migrantskih centara u Čačku? Zbog čega bi uopšte gradska skupština donosila jednu ovakvu odluku koja važi za navedeni period do 2021. godine ako se ništa ne planira po pitanju zbrinjavanja i naseljavanja migranata?

Uostalom, u svojoj izjavi povodom pokrenute peticije Dveri protiv migrantske politike lokalne vlasti u našem gradu, Todorović otvoreno govori da će za migrante u Čačku obezbediti „zbrinjavanje u određenim ustanovama i za to imamo dogovor sa međunarodnim institucijama“?!? Postavljamo sledeća direktna pitanja gradonačelniku Čačka:

O kakvom „zbrinjavanju“ migranata se radi?
U kojim „ustanovama“ planira da ih „zbrinjava“: Centar za socijalni rad, napuštene kasarne, otkupljena napuštena seoska imanja, seoski domovi kulture…?
Sa kojim „međunarodnim institucijama“ ima dogovor?
O kakvom se „dogovoru“ radi i zašto građani Čačka ništa ne znaju o tom dogovoru?
Da li je u pitanju dogovor poput ugovora Vlade Srbije o vraćanju svih migranata u Srbiju koji ne dobiju azil u Austriji, o čemu je javno nedavno govorio bivši ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kickl?
Kada je Milun Todorović pitao građane Čačka o tome da li žele „zbrinjavanje migranata u određenim ustanovama“ u našem gradu i ko ga je i kada ovlastio da to dogovara za međunarodnim institucijama u naše ime?

Posle rušenja kultnog mesta u Čačku – bioskopa „Sutjeska“ i izgradnje dodatnog sprata na privatnoj zgradi na mestu bivšeg biokopa „Sutjeska“ protivno urbanističkim i građevinskim dozvolama, poklanjanja imovine grada nemačkoj kompaniji, gašenja FK Borac i ekološke katastrofe na reci Moravi, nakon skandalozne izjave i čestitke mladima da mogu da se sele „za početak u Beograd, a kasnije diljem Evrope i sveta“, ovo je samo još jedan u nizu krupnih skandala zbog kojih Milun Todorović treba hitno da podnese ostavku.

Aleksandar Tanasković, Predsednik odborničke grupe Dveri u skupštini grada Čačka

Prethodni članakMilanovačko pozorište gostuje u Ruskoj Federaciji
Sledeći članakKomesarijat za izbeglice demantovao navode Boška Obradovića o naseljavanju migranata

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here