Milanovčanin dobio nagradu FPN za najbolji studentski rad iz oblasti spoljne politike

2
447

GORNJI MILANOVAC – Dodela Nagrade dr Predrag Simić za 2019. godinu, koju zajednički dodeljuju porodica Simić, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu, ambasada Republike Slovačke u Beogradu i Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative održana je na Fakultetu političkih nauka.

Dobitnik nagrade “Dr Predrag Simić“: Marko Milisavljević (na slici u sredini)

Nagrada je namenja autoru najboljeg studentskog rada iz oblasti spoljne politike Srbije i balkanskih odnosa, naučnih oblasti za koje je profesor Simić bio istaknuti stručnjak, analitičar, autor i inspirišući profesor.

Ovogodišnji dobitnici Nagrade dr Predrag Simić su: Marko Milisavljević (prva nagrada), Ivana Janković (druga nagrada) i Rade Crnogorac (treća nagrada).

Kao uvodničari na ceremoniji dodele nagrade govorili su novinarka i urednica Radio-televizije Srbije dr Jasminka Simić, ambasadorka Republike Slovačke Njena Ekselencija gospođa Dagmar Repčekova, prof. dr Veselin Kljajić, prodekan za studije II i III stepena sa Fakulteta političkih nauka i asistent MA Milan Krstić u ime Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative. Pored novčane nagrade ambasada Republike Slovačke obezbedila je dobitnicima nagrade i učećše na godišnjem GLOBSEC forumu koji se održava u Bratislavi.

U ime Fakulteta prisutnim ambasadorima, profesorima, članovima prodice i studentima, obratio se prof. dr Veselin Kljajić rekavši kako se nada da će ova nagrada ohrabriti studente da krenu stopama dr Simića u razvoju analitičke misli.

Bio je jedan od najboljih profesora našeg Fakulteta. Studenti su to prepoznali i izuzetno ga cenili, možda i zbog toga što je i sam nekada bio „dete” Fakulteta političkih nauka – istakao je prof. Kljajić.

Prethodni članakNikola Kojo poručio na sedmom protestu: Vučiću, kralju svega što ti pada na pamet, abdiciraj!
Sledeći članakRok za preregistraciju oružja biće produžen godinu dana

2 KOMENTARA

  1. Sve čestitke. Marko je ozbiljan autor u oblasti međunarodnog javnog prava i prava Evropske unije, već je objavljivan u stručnim časopisima. Sad vidim da je nagrada iz oblasti balkanskih odnosa i spoljne politike, svaka čast. Profesor Simić je bio sjajan čovek i intelektualac. Bravo za Marka i GM! Treba nam više ovakvih vesti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here