Miloš Pejanović: Uz selektora Stefanovića trenutno sam najponosniji trener u Srbiji!

3
1254

ČAČAK – Juniori Borca Pavle Nikolić, Đorđe Ćurčić i Matija Milošević okitili su se u nedelju uveče zlatnom medaljom na U18 Evropskom prvenstvu odigranim u Nišu. Jedan čovek sa posebnom pažnjom i uzbuđenjem pratio je njihove igre na ovom šampionatu. To je čovek koji je poslednjih nekoliko godina praktično svakog dana radio sa njima, prenoseći im košarkaško znanje. Njegovo ime je Miloš Pejanović i trener je juniorske juniorske selekcije KK Borac.

U izjavi za Morava info, Pejanović ističe da je uz selektora Nenada Stefanovića trenutno najponosniji trener u Srbiji.

Ovo je veliki uspeh za srpsku košarku, na prvom mestu, ali mislim da se radi i o nezapamćenom uspehu KK Borac, pa i grada Čačka. Sa Ćurčićem i Nikolićem radim već pet-šest godina, još od mlađih pionira, a sa Matijom Miloševićem nešto kraće, oko tri godine. Uz selektora Stefanovića verovatno sam najponosniji trener u Srbiji u ovom trenutku. Zaista sam presrećan – počinje svoje izlaganje Pejanović.

Pavle Nikolić; foto: FIBA

Za njega je, kako kaže, velika satisfakcija to što je svaki od trojice njegovih pulena imao jasnu ulogu u sistemu Nenada Stefanovića.

Niko od njih trojice nije imao epizodnu ulogu. Nikolić i Ćurčić su imali prosek od preko 20 minuta provedenih na terenu, Milošević nešto manje, što je za svaku pohvalu i dovoljno govori o poverenju koje je selektor imao u njih. Njihov doprinos osvajanju zlatne medalje je ogroman – naglašava on.

Đorđe Ćurčić; foto: FIBA

Osim košarkaškog umeća trojice zlatnih momaka, Pejanović u prvi plan ističe i njihove ljudske kvalitete.

Najponosniji sam zbog činjenice da se radi o sjajnoj i vaspitanoj deci. Uvek im govorim nešto što smatram jako važnim, da ne znam koliko mogu da ih naučim košarci, ali da uvek dajem sve od sebe da ih usmerim da budu dobri ljudi i da nauče da se ponašaju kao pravi sportisti. Verujem da sam u dosta slučajeva u tome uspeo, a kod ove trojice sasvim sigurno, jer se zaista radi o momcima za primer – kaže trener koji je sa kadetskom selekcijom Borca pre dve godine osvojio prvenstvo Srbije.

Matija Milošević; foto: FIBA

Verovatno ključno pitanje za dalji razvoj trojice talentovanih košarkaša je tranzicija iz juniorskog u seniorski sistem, koja se pokazala kao ogroman problem za veliki broj darovitih košarkaša. Nikolić, Ćurčić i Milošević još uvek nemaju profesionalne ugovore sa Borcem. Pejanović očekuje da ih potpišu, jer, kako navodi, to bi u ovom trenutku bio jedini logičan sled događaja.

Verujem da će sva trojica ostati u Borcu. Podsetiću da sva trojica i naredne sezone imaju pravo nastupa za juniorsku selekciju Borca. U suštini oni još nisu seniori i trebalo bi da se pronađe neki model koji bi bio obostrano prihvatljiv. Prošle godine, pored nekoliko nastupa za prvi tim Borca, oni su nastupali za seniore Železničara i Čačka 94. Bilo bi dobro da i sledeće godine stiču iskustvo u nekom KLS ligašu, uz, naravno, minute koje bi dobijali u ABA ligi u dresu Borca. To je, svakako, pitanje za ljude iz stručnog štava prvog tima i upravu kluba, ali mislim da bi bilo logično da trojica nosilaca zlatne medalje na Evropskom prvenstvu potpišu profesionalni ugovor sa matičnim klubom. Iskreno se nadam da će ostati i da će im biti pružena šansa i u prvom timu Borca sledeće sezone – zaključio je Miloš Pejanović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMotociklista iz Čačka vozio pod dejstvom kanabisa, amfetamina i metamfetamina
Sledeći članakMladen Pantić i naredne sezone u dresu Čačka 94 Quantox

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here