Ministar Đorđević: Plate u inostranstvu nisu mnogo veće, a život je višestruko skuplji nego u Srbiji!

4
624

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je Srbija obavestila Nemačku da je obustavljen odlazak medicinskih radnika, a naredni korak će biti raskidanje ugovora.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Mi ne možemo da sprečimo migracije, ali je neprimereno da, kada svi pričamo o njihovom zaustavljanju, mi to na neki način podstičemo. To bi bilo suprotno onome što radimo – rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, „Srbija napreduje i ima plan i cilj da dostigne prosečnu platu od 900 evra“.

U inostranstvu plate nisu mnogo veće. Život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, pa kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život – ocenio je Đorđević.

On je naveo da Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali je apelovao da se to radi na legalne načine.

Ukoliko se odluče da odu mi ih ne zaustavljamo, ali bi bilo dobro da se prijave kako bi država mogla da im garantuje prava. Videli ste da smo na Malti reagovali kao vlada i tražili da poštuju njihova prava – kazao je Đorđević.

Komentarišući ideju o zabrani rada nedeljom, Đorđević je rekao da je „u okolnostima kad se razvijamo glupo pričati o tome“.

Cirkus je napravljen u Crnoj Gori, pa se oko pumpi sada grana privredna delatnost koja ne sme, prodaju se i lekovi. Zakon je jasan – radnik ima pravo na jedan slobodan dan, nekome je to nedelja, nekome sreda, ali je važno da ljudi budu produktivni i da dobro zarade – rekao je Đorđević.

Izvor: FoNet

Prethodni članakDveri: Bojović ne govori istinu o ceni vode u Čačku
Sledeći članakČak 68 saobraćajnica u Čačku menja ime, ulice dobijaju Andrić, Pupin, Milunka Savić, ne i Sonja Savić i Verica Barać

4 KOMENTARA

  1. Kako drzavne firme po zakonu imaju dva neradna dana a privatne jedan. Kako drzavna firma FRA ne uplacuje svojim radnicima doprinose a privatnik mora da uplati doprinose. Da li mi imamo dve drzave ili jednu, zakone tumaci kako ko hoce.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here