Ministar Dmitrović u Čačku: Razmatra se dugoročna pomoć za drugo i treće dete

4
622

ČAČAK – Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović izjavio je danas u Čačku da će odluka o uvećanju finansijske pomoći za prvo dete od 300.000 dinara biti usvojena do kraja godine, a da se razmatra i mogućnost za dugoročnu budžetsku podršku za drugo i treće dete.

Dmitrović je rekao da su mere koje Vlada Srbije planira da sprovede iznad politike, stranke i izbora.

Ne postoje tri ili četiri mere koje mogu da reše ovaj veliki problem. Svaku kockicu mozaika moramo da slažemo i odmeravamo, da neprekidno inoviramo i prilagođavamo mere situaciji na terenu. Mladom bračnom paru će sigurno značiti 20.000 evra za krov nad glavom, ali tu nije učnjeno sve. Finansije ne mogu same da reše problem. Neophodna je promena svesti, moramo drugačijim pristupom da učinimo nešto – kazao je Dmitrović.

On je dodao da problem demografije dugoročno podrazumeva i problem s nedostatkom radne snage, s čime se Srbija već suočava.

Za trideset godina u Beogradu će živeti tri miliona ljudi. Ko će nam tad proizvoditi hranu? Ona se ne proizvodi u gradovima već na selu – rekao je on.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je sa resornim ministrom razgovarao o svim izazovima i problemima u oblasti demografije, ali i mogućnostima kako da se prevaziđu.

Naravno da je rukovodstvu Grada Čačka porodica na prvom mestu i činimo apsolutno sve što je u našoj moći, a uz veliku podršku Vlade Republike Srbije da, pre svega, ekonomski osnažimo majke i podstaknemo ih na rađanje, kako bismo povećali stopu nataliteta. Tokom sastanka sa ministrom čuli smo izuzetno konstruktivne predloge i savete, i veoma smo zahvalni kao Grad na svemu što država čini da podstakne razvoj i održivost porodice – rekao je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku manje od 10 odsto novozaraženih u odnosu na broj testiranih
Sledeći članakNekoliko stotina čačanskih srednjoškolaca protestovalo protiv iskopavanja litijuma u Srbiji

4 KOMENTARA

  1. Sta se desava sa majkama troje i vise dece? Obecavase penziju, mesecnu naknadu, ali odustase od svega. Protiv
    “ bele kuge “ su se te majke do sada borile. Nema ni 2 godine staza na trece dete. “ Obecanje, ludo radovanje“.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here