Ministarka Marija Obradović posetila OŠ “Ivo Andrić“ u Pranjanima

0
499

GORNJI MILANOVAC, PRANJANI – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović posetila je juče Osnovnu školu “Ivo Andrić“ u Pranjanima. Tom prilikom ona je obišla teren sa veštačkom podlogom i teretanu na otvorenom koji se nalaze u sklopu ove škole, čija je izgradnja finansirana od strane ministarstva.

Tokom posete Obradović je istakla da je resorno ministarstvo u proteklih nekoliko godina izdvojilo oko 30 miliona dinara za različite projekte na području gornjomilanovačke opštine, a najveći deo novca uložen je upravo u dečija i školska igrališta.

Suština ove posete je da mlade porodice i deca osete da Opština Gornji Milanovac zaista misli o njima. U republičkom fondu ima dovoljno novca za izgradnju ovakvih igrališta, ne samo na gradskom području, već i u izmeštenim delovima opštine, u ovom slučaju u Pranjanima. Opština Gornji Milanovac redovno aplicira na konkurse koje raspisujemo sa izuzetno kvalitetnim projektima, a njihova realizacija je uvek u roku i uvek više od očekivanog – rekla je ministarka Obradović.

Predsednik opštine Dejan Kovačević zahvalio se ministarstvu na saradnji i najavio da će opština Gornji Milanovac i u budućnosti aplicirati na razne konkurse.

Ono što je ministarka već istakla je dobra saradnja kako na ovom projektu, tako i na ostalim koje smo radili i koji su u planu. Nama je bitno da podižemo standard i da iste uslove imaju i deca iz grada i ona sa seoskih područja. Ovo je treće igralište koje smo izgradili u poslednjih godinu dana, a rekonstruisali smo i igrališta u Brezni i u Semedraži. Počeli smo da ulažemo u infrastrukturu seoskih škola kako bismo motivisali ljude da ostanu na selu – rekao je Kovačević.

Pored ovog, Opština Gornji Milanovac je u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave izgradila i igralište kod Starog suda, kao i igralište u gradskom parku.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU čačanskoj bolnici hospitalizovana dva pacijenta obolela od korone
Sledeći članakDevetogodišnji Čačanin oboleo od hepatitisa prebačen u bolnicu u Italiji

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here