Devetogodišnji Čačanin oboleo od hepatitisa prebačen u bolnicu u Italiji

1
1924

ČAČAK – Devetogodišnji dečak iz Čačka, za kojeg se sumnja da je zaražen hepatitisom nepoznatog porekla, prebačen je u bolnicu u Bergamu u Italiji, gde će lekari odlučiti da li je mališanu potrebna transplantacija jetre.

Simptomi ove bolesti kod malog Čačanina pojavili su se nešto manje od mesec dana, a u čačansku Opštu bolnicu primljen je 16. aprila.

Na dečje odeljenje opšte čačanske bolnice 16. aprila primljeno je dete starosti devet godina sa simptomima akutnog hepatitisa. Već narednog dana, 17. aprila, dete je upućeno na Institut za majku i dete u Beogradu – rečeno je za Telegraf.rs u Opštoj bolnici u Čačku.

Dečaku su u Institutu za majku i dete “Dr Vukan Čupić“ rađena ispitivanja na novi hepatitis, a odatle je prebačen Italiju, gde će lekari odlučiti da li je mališanu potrebna nova jetra, koja mu je sve vreme bila u teškom stanju.

Ispitivanja u Srbiji su završena, ali još nije ustanovljeno da li on ima bolest jetre najverovatnije izazvane adenovirusom koja se javila kod dece predškolskog i školskog uzrasta u najmanje 20 zemalja, ili je reč o nekom drugom akutnom hepatitisu nepoznatog porekla.

Po prijemu, dete je da podsetimo, zbog žute boje podvrgnuto je ispitivanju na novi hepatitis, nakon što su doktori ustanovili da nije o hepatitisu tip A, za koji su isprva mislili da ima.

Dečak, koji je, inače iz Čačka, sve je vreme bio u stabilnom stanju, svestan, komunikativan, ali se vodio kao težak pacijent, jer mu je jetra u teškom stanju.

Izvor: Morava info, Telegraf.rs

Prethodni članakMinistarka Marija Obradović posetila OŠ “Ivo Andrić“ u Pranjanima
Sledeći članakIzvodio visinske radove od Norveške do Afrike, nastradao u rodnom gradu

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here