Ministarka: Mladi lekari da prihvate posao u unutrašnjosti Srbije

3
428

Ministarka zdravlja Danica Grujičić apelovala je na mlade lekare da prihvate posao u unutrašnjosti i poručila da će se menjati način specijalizacije.

Rekla je da će prioritet u zapošljavanju lekara koji su radili tokom najjačih talasa kovida imati oni koji su radili godinu i po ili dve.

Vlada je donela zaključak da deca koja su radila godinu i po dana ili dve godine imaju prednost. Ali stiglo je oko devet i po hiljada zahteva, a moramo uzeti u obzir i dolazak naredne generacije. Trebaće nam vremena da proučimo dokumentaciju i da napravimo neku vrstu selekcije – rekla je ministarka.

Izrazila je nadu da će od 1. januara 2024. imati jasnu sliku o tome koji medicinski radnici ispunjavaju uslov za penziju, a koji za zapošljavanje.

Ponovo je apelovala na mlade lekare da, ako žele posao i da ostanu u Srbiji, da odu u unutrašnjost i tamo provedu neko vreme.

Mi ćemo promeniti potpuno način specijalizacije opšte medicine, tako da svi lekari opšte medicine, posebno ovi mlađi, u jednom trenutku postanu specijalisti, da mogu da upisuju supspecijalizacije, tako da njihova plata može biti izjednačena sa platama lekara u tercijarnoj zdravstvenoj zaštiti – rekla je ministarka.

Izvor: RTS

Prethodni članakProgram Prestonice kulture za oktobar: Izložbe, predstave, predavanja…
Sledeći članakRegionalna konferencija u okviru umetničkog projekta “Prepoznavanje“

3 KOMENTARA

  1. Da li su sva deca koja su radila u crvenoj zoni za vreme covida dobili stalno zaposlenje… svu mladost ste pokupili sa biroa i podeli li im skafandere i kada se epidemija zavrsila mnogu decu ste poslali kuci a ostalu ostavili pod ugovorom a sva su zasluzila nacionalnu penziju mnogo pre nego kome sve delite… ministarko niste bili vi tada ministar ali to je bila tada a i sada vasa naprednjacka politika… kada toliko brinete o zdravlju gradjana koliko je medicinskog osoblja napustilo zemlju zadnjih godina??? Zdravstvo kao i mnoge druge oblasti ste unistili ali ste nam parizer ponudili kao spas…

  2. Ministarka zdravlja isto tako moze svoj kabinet da premesti u unutrašnjost, recimo u Ljig ili Knić, neće da joj padne glava sa ramena. Može da da primer mladim lekarima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here