Ministarka prosvete u Zablaću: Izgradnja vrtića napreduje dobro, biće i rekonstrukcije osnovne škole

8
958

ČAČAK – Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović juče je boravila u Zablaću, gde je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave posetila gradilište na kojem je u toku izgradnja vrtića u ovom selu, kao i Osnovnu školu “Vladislav Petković Dis“ u Zablaću.

Ministarka je istakla da je veoma zadovoljna kako napreduje izgradnja vrtića i obećala sredstva od Vlade RS za rekonstrukciju škole u Zablaću.

  • Za školu je očigledno da je potrebna podrška Vlade, da bi 300 učenika u njoj mogli da borave u što boljim uslovima i to je naš sledeći zadatak. Nadam se da ćemo uskoro završiti radove na vrtiću i da će već u ovoj godini u njemu moći da boravi 120 mališana, koliko je planirano. Potrudićemo se da što pre osmislimo finansijsku konstrukciju da pomognemo rekonstrukciju škole – rekla je ministarka.

Zamenik gradonačelnika Vladan Milić je podsetio da je za izgradnju vrtića u Zablaću uloženo nešto više od 160 miliona dinara, od čega je oko 130 miliona dinara obezbedila Vlada Republike Srbije, a preostalih 30 miliona Grad Čačak.

  • Veoma smo zadovoljni što će završetkom izgradnje, 120 mališana iz celog ovog kraja imati vrtić koji je blizu njihovih kuća, i samim tim smanjiće se lista čekanja za predškolske ustanove – rekao je Milić, zahvalivši ministarki na tome što će Vlada RS opredeliti sredstva i za uređenje škole u ovom selu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDveri Čačak: Mrčajevci i još tri nove gradske opštine
Sledeći članakBelošević: Neka nam ovi izbori budu novi početak

8 KOMENTARA

  1. Bravo ministarka, sve za opstanak brata Miluna, ko ce da krka po kafanama na hiljade evrica ako neprode, toliko vam je do prosvete stalo a prosli ste pored kuce velikana DISA koja je ruglo da gore nema….

  2. Grad Čačak u saradnji sa Republikom gradi još jedan u nizu vrtića jer je veoma važno da roditelji mogu svoju decu ostaviti u sigurnim rukama vaspitača i mirno se posvetiti svojim radnim zadacima.

  3. Ministarka prosvete se bakce sa vrticem u jednom selu u Srbiji???Ima li ta zena pametnija posla???
    Decentralizacija je neophodna jer ako vrtic u selu zavisi od ministarke tesko nam se pise….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here