Dveri Čačak: Mrčajevci i još tri nove gradske opštine

3
455

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri oglasila se saopštenjem za javnost povodom njihove inicijative da Čačak dobije četiri gradske opštine.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Kao ključne probleme sa kojima se suočava varošica i nekadašnja opština Mrčajevci vidimo nerad Saveta mesne zajednice, privatizovanje Doma kulture od strane SNS i PUPS, česte prekide struje, ukinut Stočni pijac, urušene puteve, nebezbednost na magistralnom putu, nedovoljnu zdravstvenu zaštitu…

Zato predlažemo da Mrčajevci postanu nova gradska opština ili novi gradski administrativni centar, što bi olakšalo svakodnevni život građana u ovom delu Čačka. Smatramo da Mrčajevci treba da dobiju odeljenje EPS-a u varošici, dežurna kola hitne pomoći, pojačanje lekarskog kadra u Domu zdravlja, dodatnu saobraćajnu signalizaciju na glavnoj raskrsnici i u blizini vrtića, kao i na kritičnim tačkama na magistrali, kao i novi asfalt kroz kompletnu varošicu i uređenje atarskih puteva. Takođe, nova vlast treba konačno da reši pitanje kanalizacije u Mrčajevcima i okolnim selima i da uvede gradski prevoz od Čačka do Mrčajevaca i Bresnice. Naš predlog je i da se napravi krug oko Čačka i da gradski prevoz ide od centra grada preko Ljubića – Preljine – Mrčajevaca – Slatine – Zablaća – Atenice do centra.

Dveri Čačak predlažu da se razmotri i otvaranje jedne srednje škole u Mrčajevcima, osnivanje Festivala narodne muzike „Obren Pjevović”, kao i da se uvede veća ponuda kulturnih programa: pozorišne predstave, koncerti…

Ako je Knić postao samostalna opština, ako su Vranjska Banja unutar grada Vranja, Kostolac unutar grada Požarevca i Sevojno unutar grada Užica postali gradske opštine, smatramo i da Mrčajevci sa okolnim selima mogu biti nova gradska opština unutar grada Čačka, kao što su nekada bili do 1960-ih godina prošlog veka.

Smatramo da grad Čačak treba podeliti na četiri nove gradske opštine – Centar, Ljubić, Mrčajevce i Atenicu. Na taj način ćemo izvršiti decentralizaciju grada i građani će dobiti mnogo pristupačniji gradski servis usluga. Takođe predlažemo da se uvedu obavezni lokalni referendumi u svakoj mesnoj zajednici na kojima će građani sami odlučivati na šta će se trošiti njihova sredstva od poreza na imovinu. Da bi se ovo realizovalo moramo promeniti sadašnju vlast i zato pozivamo naše sugrađane da izađu na lokalne izbore u Čačku 2. juna i svoj glas daju našoj izbornoj listi Dveri Čačak pod rednim brojem 3: PRIMARIJUS DR MILAN ROGANOVIĆ – SRPSKI POKRET DVERI – „BOŠKO OBRADOVIĆ – Radmila Živković – Dragan Ćendić – Biljana Rubaković”.

Gradska organizacija Dveri

Prethodni članakOdržane kvalifikacije u Mrčajevcima za prvi čačanski Sabor srpske harmonike
Sledeći članakMinistarka prosvete u Zablaću: Izgradnja vrtića napreduje dobro, biće i rekonstrukcije osnovne škole

3 KOMENTARA

  1. Narode Sarapa, Jovana Jeremić, Marić i Katarina, Marija Savić Stamenić i Dragan J. Vučićević, svakog dana vam poručuju : Ako Vučić i interesdžije sa njegove liste ne pobede u svim gradovima i opštinama, neće sunce grejati, neće kiša padati, neće zemlja rađati. Pokaži im da ti ne misliš tako.

  2. Ene kako sad 4 kad je bilo 3?
    Ljudi ne prodavajte maglu narodu. Znate li šta je opština i od čeg će da se izdržava? Vi ste protiv zapošljavanja na državne jasle uvek bili i prozivali a sade oćete svoje da uglavite. Koji od vas je u nekoj mesnoj zajednici bivao izgleda niko. A vamo bi neku opštinu da vodite.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here