Ministarstvo prosvete obezbedilo više od 30 miliona dinara za projekte u školama na teritoriji Gornjeg Milanovca

2
988

GORNJI MILANOVAC – Ministarstvo prosvete i opština Gornji Milanovac nastavili su sa uspešnom saradnjom.

Prema rečima predsednika Skupštine Gornjeg Milanovca Lazara Nikolića, sa resornim ministarstvom dogovorena je značajna finansijska podrška za brojne projekte na teritoriji opštine.

  • I ove godine uspeli smo da izlobiramo značajna sredstva pomoću kojih ćemo završiti drugu fazu energetski efikasne stolarije na OŠ “Sveti Sava”(8.200.000,00 dinara), plus je opština obezbedila sredstva za renoviranje dva toaleta u istoj školi (4.500.000,00 dinara). Takođe, dobili smo sredstva za prvu fazu rekonstrukcije OŠ “Desanka Maksimović” u Vraćevšnici, u iznosu od 16.500.000,00 dinara. I tu nije kraj. OŠ “Ivo Andrić” iz Pranjana dobila je 1.200.000,00 dinara za opremanje sportske hale i učionica. U prethodnom periodu izvodili smo radove u OŠ “Sveti Sava”. Takođe, od sredstava iz ministarstva, ugrađen je najmoderniji video nadzor i LED osvetljenje u gimnaziji “Takovski ustanak”. Želim da podsetim javnost da je ministarka Slavica Đukić Dejanović, i kao ministarka za demografiju, svake godine imala razumevanje za potrebe opštine Gornji Milanovac kroz korisne stvari, kao što su dečja igrališta (kod Mićala), 4D ultrazvuk za naš Dom zdravlja i izgradnju đačke kuhinje, napravljenu po najvišim standardima, koja se nalazi u OŠ “Momčilo Nastasijević”. Ovakve stvari pokazuju da postoji visoko uzajamno poverenje izmedju naše opštine i republičkih organa – naveo je Nikolić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Zagrebu otvorena izložba “Dodirom kroz stvaralaštvo Nadežde Petrović“
Sledeći članakKompanije sve češće izbacuju diplome iz oglasa za posao: Koliko im je zaista bitno formalno obrazovanje?

2 KOMENTARA

  1. Spoj budućnosti i prošlosti sps. Sa istim nepromenjenim kursom u svrhu jahanja ovog naroda i budžeta. Došli pošli rekli slikali se uhvatili dobar ugao. Vidi ovoga iz Milanovca tipičan kadrovik zakekečio se i bitan. Ovi su nam pojeli život svojom bitnošću. Propustili su samo da pozdrave -presednika- i da najave pokret.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here