Mlada čačanska sprinterka brani boje Srbije na Svetskom prvenstvu u dvorani za seniore

0
337

ČAČAK – Atletičarka ČAAK-a Ivana Ilić braniće boje Srbije na seniorskom Svetskom prvenstvu u dvorani, koje će se od 18. do 20. marta održati u beogradskoj “Štark areni“.

Mlada Milanovčanka biće prva atletičarka iz jednog čačanskog atletskog kluba koja će nastupati za reprezentaciju svoje države nakon čuvenog dugoprugaša Dragana Sekulića.

Poziv u nacionalni tim logičan je stepenik nakon briljantne karijere mlade sprinterke u mlađim kategorijama.

Međutim, nije sve prošlo bez problema, budući da je Ivana imala ozbiljne komplikacije uslovljene kovid infekcijom.

Naime, krajem januara zbog poziva selektora Edina Zukovića za reprezentativni nastup u Zagrebu na tromeču Hrvatska – Slovenija – Srbija Ivani je urađen test na kovid-19, koji je bio pozitivan. Ubrzo su se javili i zdravstveni problemi koji prate ovo oboljenje i pauza od treninga i takmičenja u trajanju od mesec dana.

U ovogodišnju sezonu smo ušli sa velikim planovima. Posle tri meseca odličnih treninga došla su četiri takmičenja na kojima je Ivana postavila tri lična rekorda. Nažalost, javili su se ozbiljni zdravstveni problemi kao posledica obolevanja od korona virusa i to nas je vratilo korak unazad. Selektor Zuković je Ivani ukazao poverenje pozivom na Prvenstvo Balkana u Istanbulu i na “Serbian open indoor meeting“ u Beogradu, gde je ostvarila korektan rezultat i pored svih problema. Na taj način još jednom je potvrdila da je najhrabrija kada je najteže. Pre zdravstvenih problema Ivana i ja smo bili sigurni u odličan nastup na Prvenstvu sveta, jer sve je ukazivalo da će ovo biti još jedna uspešna sezona. Ivana je uvrštena kao petnaesti član reprezentacije za nastup na ovogodišnjem Prvenstvu sveta u Beogradu – izjavio je Ivanin trener Dragan Dukanac.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVučić: Dozvolićemo izvoz pšenice i točenje goriva u kanistere, katastrofa ako Bugarska zatvori gasovod
Sledeći članakJednocifren broj novozaraženih u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here