Mlade balerine iz “Adađa“ bez baletske sale do novih sjajnih rezultata (FOTO)

1
863

ČAČAK – U nedelju, 26. marta, održano je takmičenje klasičnog i modernog baleta u orgnizaciji „Centra za Igru“ iz Beograda. Takmičenje se održalo u Kulturnom centru u Pančevu. Čačanske balerine iz studija „Adagio AS“, nastavnice Snežane Aćimović, i ovaj put su ostvarile sjajan rezultat.

Čačanskim balerinama dodeljen je najveći zlatni pehar kao najboljem studiju na takmičenju. Uz to „Adagio AS“ je nagrađen i velikim brojem specijalnih i prvih nagrada.

– Koreografija „Halellujah“ – mini, formacija, moderan balet – pripremna grupa baletskog studija ,,Adagio AS“ je osvojila prvu nagradu
– Koreografija „Latice“ – mini, formacija – pripremna grupa baletskog studija ,,Adagio AS“, takođe prva nagrada
– Koreografija „Sećanja“ – juniori, formacija, savremena igra, specijalna i prva nagrada
– Koreografija „Swanhilda and Friends“ – juniori, formacija, klasican balet je osvojila takođe specijalnu i prvu nagradu
– Milica Tomić – solo, juniori, klasičan balet, prva nagrada
– Mina Aćimović – solo,mini moderan, osvojena specijalna i prva nagrada
– „Swanhilda and Friends“ je dobila specijalnu nagradu za najbolju koreografiju koja je bila izvedena na celokupnom takmičenju.
– Mina Aćimović je dobila specijalnu nagradu za solo izvođača.

Kao specijalne nagrade dodeljene su besplatne kotizacije za buduća takmičenja koje organizuje i zastupa Centar za igru, a ono čime se možemo posebno ponositi i pohvaliti je to da je čačanski baletski studio „Adagio AS“ dobio besplatne kotizacije za svu decu koja su članovi na prestižnom međunarodnom takmičenju u Parizu u Francuskoj. Ova nagrada je veoma neuobičajena jer se kotizacije uglavnom dodeljuju solo i duo izvođačima ili manjim formacijama, a veoma retko ili skoro nikada kompletnom sastavu nekog studija. Organizator takmičenja Centar za Igru iz Beograda je dodelio našim devojčicama ovoliko specijalnih nagrada naglasivši i istaknuvši to da će biti veoma ponosni da ih ova divna deca na čelu sa njihovom nastavnicom predstavljaju na takmičenju u Parizu. To će svakako biti naša velika čast, ali i odgovornost, ukoliko uspemo da obezbedimo ne mala sredstva za odlazak u Francusku – izjavila je koreograf Snežana Aćimović.

Eminentan i kompententan žiri ovog takmičenja radio je u sledećem sastavu :

• Gabriela Teglaši, predsednik udruženja baletskih umetnika Vojvodine, prva solistkinja baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i njegova višegodišnja direktorka.
• Maja Ostojin, solista Narodnog pozorišta Beograd
• Ružica Jovanović, dugogodišnji baletski igrač Narodnog pozorišta, a sada nastavnica baletske škole ,,Dimitrije Parlić“ u Pančevu.

Na takmičenju su pored balerina iz Čačka, učestvovale balerine iz državnih baletskih škola i studija iz Beograda, Novog Sada, Niša, Pančeva i drugih gradova Srbije.

Nastavnica baleta Snežana Aćimović zahvalila se gradu Čačku za pruženu pomoć prilikom obezbeđibvanja besplatnog prevoz za decu polaznike studija „Adagio AS“.

Takođe i ovog puta se moramo javno obratiti svim nadležnim čačanskim institucijama za to da nam je kao umetničkom baletskom studiju koji egzistira preko 20 godina u radu sa mladima u Čačku i koji postiže veoma zapažene rezultate širom zemlje i u inostranstvu, a time reprezentuje i svoj grad na najbolji način, potreban prostor u kome bi mogao da se nastavi kvalitetan i nesmetan rad sa decom. Naime, naš studio je ostao uskraćen za jedinu baletsku salu u gradu već skoro godinu dana i trenutno se snalazimo uz pomoć naših dugogodišnjih saradnika koji nam izlaze u susret sa svojim prostorom koliko su u mogućnosti – navela je Snežana Aćimović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNa utakmicama Borca i Čačka 94 prikupljeno 160.500 dinara za lečenje Helene Živković
Sledeći članakMladi fudbaler Borca izgubio bitku sa teškom bolešću

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here