Mlađenović: Vučiću, zadržati vlast po cenu podele društva može dovesti do katastrofe

10
382

ČAČAK – Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Čačku Darko Mlađenović oglasio se povodom najave predsednika Vučića da će 26. maja u Beogradu biti održan veliki miting njegovih pristalica.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Krajem meseca sprema se skup koji treba da posluži za prikazivanje moći i snage jednog režima, ali iz pogrešnih pobuda. Potrebno je lažno prikazati da je sve uredu i prikriti slabost, odnosno odsustvo potrebe za promenom. Ako je naziv narodnog protesta „Protiv nasilja“, kontra-protest bi trebao da se zove „Za nasilje“ zar ne!?

Tog radnog dana oni kojima je režim omogućio da nelegalno steknu bogatstvo, platiće prevoz autobusima i sendviče da bi oni koji se plaše za svoj posao i žive na granici egzistencije nevoljno doputovali u prestonicu. U ograđenom prostoru redari će zabraniti izlaz dok se miting ne završi. Tapšaće, uzvikivati parole i čitati napisane pesmice „Aco Srbine“. Nešto slično se desilo i u našem kraju kada je direktor poslao ucenjene radnike da pljuju na svog kolegu kome je na poslu sin izgubio život.

Sada je plan da se dovede sto hiljada spuštenih pogleda.

Onda kada vaš najbolji prijatelj nije u pravu vi ste ti koji mu prvi morate reći da greši. Oni koji se prave da su mu prijatelji tapšaće ga po ramenu. Vreme je da kažete NE! Dosta je sa ucenama, dosta sa pritiscima i lažnim podrškama. Radi se o našoj deci i njihovoj budućnosti. Ako većina onih sa spiska odbije da krene i podrži režim u ovom suludom projektu, niko ne može dobiti otkaz, samo se režim može naterati da napravi potrebne promene za koje svi znamo da treba da se dese.

Rešenja su jednostavna, ali režimu nisu potrebna. Zadržati vlast po cenu podele društva na „nas i njih“ može dovesti samo do katastrofe, a ne do rešenja. Građani su u više gradova došli u posed prepiske odnosno instrukcija SNS-a kako „udariti po opoziciji“ u ovom trenutku, brutalno i đonom na ivici ekscesa. Komentari na saopštenja i izjave su unapred napisani, ali izdržaćemo.

Prethodni članakPokloni za igrače kadetske selekcije KK Čačak 94
Sledeći članakOtvaranje likovne manifestacije “Prolećni anale“

10 KOMENTARA

  1. Vučić izjavio da skup protiv nasilja ustvari skup koji podstiče podele.
    Kako sraman nastup, kakav bednik je predsednik, bez stida i srama!

    DOSTA JE!
    MORAJU DA ODU!

    • Koja gradjanska opozicija oko ovog da se skupi? Ko je ovaj,odakle je i sta je zavrsio? Cacanin sigurno nije! A u DS sam bio preko dvadeset godina,od sredine devedesetih. Tad su tu bilibCacani i gradjani,zato nas ne vredjajte sa ovakvim pojavama!

  2. Jedino ga familija može podržavati. O kakvoj podeli društva ovaj čovek govori? Pa zar njegovi, ako i znaju za njega, ne prave gluposti svaki bogovetni dan. Kad lupetaju, psuju to je dobro a kad se neko drugi usprotivi taj hoće podele. Ma memojte.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here