Momirović i Todorović kod srušenog mosta: Sanacija će koštati 20 miliona

4
1703

ČAČAK – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i predstavnici Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije danas su posetili Čačak kako bi se na licu mesta uverili u razmere štete koju je nanelo izlivanje reka u pojedinim selima, usled nevremena praćenog obilnim padavinama.

Oni su zajedno sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem i predstavnicima lokalne samouprave posetili Miokovce, gde je bujica urušila most na reci Čemernici, koji ovo selo spaja sa Gornjom Gorevnicom.

Država je uložila ozbiljna sredstva u infrastrukturu i regulisanje vodotokova reka na širem području grada Čačka i zato nije bilo ozbiljnijih šteta prilikom nedavnih padavina. Država će nastaviti da investira u stratešku i lokalnu infrastrukturu, kako bi se podigao kvalitet života građana u svakom delu Srbije – rekao je ministar Momirović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naglasio je da je most, koji je usled bujičnih voda urušen jer su stradali stubovi, izgrađen 2001. godine. On je istakao da most nije od vitalnog značaja za stanovnike ovog kraja, ali da će lokalna samouprava učiniti sve da on što pre ponovo bude u funkciji. Kako je rekao gradonačelnik, procenjeno je da će sanacija mosta, kao i uređenje tog dela rečnog korita Čemernice, koštati oko 20 miliona dinara.

Vlada Republike Srbije u proteklih pet godina uložila je oko 4,5 miliona evra u ovaj deo grada, u sanaciju i nasipe i uređenje korita reke Čemernice i Zapadne Morave u donjem toku. Zajedno sa Vladom uređujemo vodotokove prvog i drugog reda, ali ovakve bujične vode su uvek nepredvidive – rekao je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNi najstariji meštani ne sećaju se da je Kamenica nanela ovoliko štete
Sledeći članakNevreme uticalo i na malinjake: Rod će biti manji, a cene…

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here