Ni najstariji meštani ne sećaju se da je Kamenica nanela ovoliko štete

0
992

ČAČAK – Ovog jutra nema kiše, ali je u Čačku na Zapadnoj Moravi na snazi vanredna odbrana od poplava. Na kritičnim mestima organizovana su dežurstva i situacija se redovno prati – ako bude potrebno biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija.

Načelnik gradskog štaba za vanredne situacije Bratislav Zečević kaže da su juče imali jednu evakuaciju, kada je izvučena žena sa dvoje unučadi. Spasen je i jedan kajakaš.

Visoki vodostaj je i u Lučanima gde je kota 514 centimetara, a u odnosu na pre tri dana je dvostruko viša.

Reka Kamenica, čiji je porast izazvao veliku štetu, sada je u koritu, na koti od oko pola metra.

Pomoćnik gradonačelnika Čačka Miloš Stevanić kaže da su u selu Jančići poplavljena domaćinstva, vikendice, a sami meštani se ne sećaju kada je Kamenica toliko štete nanela.

Trenutno nema ugroženih domaćinstava na teritoriji grada Čačka. Najteže je bilo u Jančićima gde je Kamenica poplavila domaćinstva i vikendice. Meštani se ne sećaju da je kamenica nanena toliko štete. Juče smo bili sa građanima na terenu, a bićemo i danas, da pomognemo koliko možemo kako bi se otklonila šteta. Oni se mogu prijaviti našoj komisiji koja je već na terenu, a takođe u Gradskoj upravi mogu podneti prijavu za odštetu. Tražimo način i da popravimo srušen most koji povezuje Miokovce i Gornju Gorevnicu – izjavio je Stevanić.

Izvor: RTS, Morava info

Prethodni članakDva nova filma na repertoaru Doma kulture
Sledeći članakMomirović i Todorović kod srušenog mosta: Sanacija će koštati 20 miliona

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here