Moto kros spektakl na Jeljenu obeležio veliki broj mladih vozača

0
493

ČAČAK – U nedelju su pred velikim brojem gledalaca na stazi “Miloš Lijeskić“ na Jeljenu održane trke za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu – nagrada „Aleksandar Leko Vukajlović“.

Kuriozitet takmičenja je veliki broj najmlađih takmičara, pobeda jedine takmičarke na šampionatu, kao i jubilarno 30. učešće zaredom na Jeljenu Gabora Sagmajstera, dugogodišnjeg učesnika Dakar relija.

Gledaoci su najviše bili oduševljeni najmlađim takmičarima kojih je ove godine bilo ukupno 18, što je za svaku pohvalu. Takmičari naša dva kluba su imali dosta uspeha u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U klasi MX50 do 6 godina starosti pobedio je Viktor Koolnokov iz Beep Beep racinga ispred Botonda Kase iz kluba MX024 i Vuka Vojnić Hajduka iz BAP racinga.

U malo starijoj klasi do 12 godina, trijumfovala je Ana Koolnokov iz Beep Beep racinga, drugi je bio Damjan Sokola iz ekipe Sokola Railić, a treći Vuk Šušnjar iz BAP racing tima.

U klasi MX85 do 14 godina pobedio je David Vig iz kluba MX024 ispred Vuka Ćajića iz kluba Tanasko Rajića, dok je treći bio Andrej Popović iz MK Ere.

U klasi MX2 preko 14 godina pobedio je prošlogodišnji šampion Mark Česko iz kluba MX024 ispred Vukašina Jablanovića iz GTC racinga i Vuka Drmanca iz kluba Tanasko Rajić.

U klasi MX125 pobedio je Vuk Drmanac iz ekipe Tanasko Rajić, drugo mesto zauzeo je Aleksa Milosavljević iz ekipe Termorad AMSK Čačak, a treći je bio Marko Bonessi iz ekipe Mk Vatreni.

U najjačoj klasi MX1 pobednik je bio Jovan Popović iz ekipe Beep beep racing, drugi je bio Janko Railić iz ekipe Sokola Railić, dok je treće mesto osvojio Strahinja Kalamković iz ekipe Mk Ere.

U klasi MX3 prvo mesto je osvojio gost iz BIH, Dario Čerkez ispred Stipana Kujundžića iz ekipe MX024 i Viktora Langa iz istoimene ekipe.

U klasi MX Open trijumfovao je Tamaš Časar iz ekipe MX024, drugi je bio Marko Popović iz ekipe Beep beep racinga, atreći Vukašin Ćurčić iz ekipe Tanasko Rajić.

U najstarijoj klasi MXS pobedio je gost iz Slovenije Boštjna Braniselj, ispred Gabora Sagmajstera iz istoimenog tima i Branka Radanova iz ekipe Tanasko Rajić.

U ekipnoj konkurenciji u klasi klubova 1 prvo mesto je osvojila ekipa MK Ere, drugo ekipa Beep beep racinga, a treće ekipa Tanasko Rajić, dok je klasi klubova 2 prvo mesto zauzela ekipa MX024 ispred ekipe Tanasko Rajić i BAP racinga.

Tekst: S. Tanasković
foto: Facebook – Dejan Todosijević

Prethodni članakFudbaleri Poleta iz Ljubića plasirali se u Srpsku ligu Zapad
Sledeći članakObeležena 207. godišnjica Boja na Ljubiću i pogibije Tanaska Rajića

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here