Muke stanara Ulice devet Jugovića sa montažnim garažama

4
680

ČAČAK – Stanari dela Ulice devet Jugovića oglasili su se otvorenim pismom za javnost povodom problema (ne)uklanjanja garaža u toj ulici.

Pismo prenosimo u celosti:

Poštovana redakcijo,
Putem Vašeg portala želimo da uputimo javno pitanje načelniku Gradske uprave za inspekcijski nadzor – Igoru Krivokapiću, a na temu ilegalno izgrađenih netipskih objekata-garaža čiji „vlasnici“ su ugrozili javni prostor, vizuelno narušili izgled dvorišta netipskim montažnim objektima i vlasnike stanova uskratili parking prostora, a sve zarad svojih ličnih potreba i koristi.

Naime, garaže u Ulici devet Jugovića, u dvorištu više-porodičnih objekata broj 14, 18A i 18 nisu srušene-uklonjene, iako postoji Rešenje Gradske uprave za inspekcijski nadzor grada, izdato 27.05.2021. godine.

Predmetno Rešenje je izdato sa rokom uklanjanja monstrum garaža od 14 dana od dana „pribijanja“ na objekte, takođe navedeno je da eventualne žalbe ne odlažu izvršenje. Pošto se ništa po ovom pitanju nije desilo, pitamo cenjenog načelnika gde je sistem zakazao? Kako je moguće da prođe 10 meseci, a ne predviđenih 14 dana, a da garaže ostanu i dalje na svom mestu, dok se ilegalni vlasnici šepure i maltretiraju pošteni deo komšiluka koji nije imao obraza da uzurpira zajedničku površinu i postavi netipski ruglo objekat i koristi ga u lične svrhe i zarad ličnog interesa.

Sumnjamo da postoji mogućnost da je sistem zakazao jer su moćni pojedinci u spašavanju „svojih“ ilegalnih garaža stopirali pravosnažno rešenje. Imajući u vidu da su neki od „vlasnika“ monstrum garaža zaposleni u gradskoj upravi, zatim i u policijskoj upravi, pitamo načelnika da javno kaže da li je imao pritiske da se ceo slučaj zataška i stavi pod tepih?

Takođe, treba imati u vidu da je slučaj monstrum garaža u ul. Devet Jugovića bio tema i na više sednica Skupštine grada, gde je inicijativa o rušenju došla iz redova odbornika vladajuće stranke, pa se opravdano postavlja pitanje da li se ovde radi o borbi moćnih od moćnijih.

Dobro je znati da ovaj slučaj datira dugi niz godina. Počev od perioda kada je jedna od prethodnih vladajućih garnitura pokazala želju i nameru da se bavi ovakvim problemima u gradu Čačku, ali je konkretna lokacija tom prilikom zaobiđena, iako se nalazi u samom centru grada, a dok su garaže uklanjanje redom po naseljima Alvadžinica, Avenija, Ljubić kej, Vinara… Tada se moglo čuti da su objekte sačuvali upravo uticajni pojedinci, neki od „vlasnika“ garaža.

Postavljamo pitanje aktuelnoj vlasti da li ćemo ovakvo selektivno delovanje sistema i nadležnih organa podržati na predstojećim izborima 3. aprila? Da li ćemo svoj glas dati za namirivanje interesa bahatih pojedinaca koji zaobilaze zakone i utvrđena pravila i kojima je omogućeno da rade šta hoće?

U očekivanju odgovora Igora Krivokapića,
stanari iz Ulice devet Jugovića

Prethodni članakDvadeset glumaca u novoj predstavi Morava teatra “Da nam živi, živi rad!“
Sledeći članakKada i zašto se koristi Apostille pečat za prevode?

4 KOMENTARA

  1. Sve posten svet pa im nije dosta sto su uzurpitali garazama, pa parkiraju unutra, pa ispred, pa im ni to nije dosta nego stanu na ono malo praznog prostora sto je ostalo. Bando srami se!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here