Na Alvadžinici u toku izgradnja parkinga i dečjeg igrališta

9
2265

ČAČAK – U čačanskom naselju Alvadžinica počela je izgradnja parkinga i dečijeg igrališta iza zgrade “Simpa“.

Na prostoru od oko 1.000 metara kvadratnih prostiraće se parking na kojem će biti mesta za 35 vozila.

  • Dugi niz godina smo se borili sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, a zajedno sa Savetom Mesne zajednice i stanovnicima okolnih zgrada postigli smo rešenje. Na ovom prostoru nalaziće se i veliko dečije igralište, namenjeno najmlađima, ali i starijima, jer će se u sklopu njega nalaziti teretana na otvorenom. Ovo je 55. dečije igralište, koje je za poslednjih osam godina izgrađeno u našem gradu – rekao je gradonačelnik Čačka Todorović.

Ukupna investicija uređenja ovog dela grada iznosiće deset miliona dinara. Novac za igralište, u iznosu od četiri i po miliona dinara, obezbeđen je iz gradskog budžeta, a sredstvima Vlade RS u iznosu od pet i po miliona dinara, na zahtev Grada Čačka, finansira se izgradnja parkinga.

Rečeno je i da će se na ovoj lokaciji, na više od oko 1.000 metara kvadratnih, prostirati zelena površina.

  • Očekujemo da za desetak dana ovaj sjajni kompleks bude završen. U isto vreme kada ovde počinjemo gradnju parkinga, u Trnavskoj ulici se završava izgradnja parkinga pored vrtića “Majski cvet“, na zadovoljstvo svih stanovnika koji tamo žive, a koji će imati, takođe, 35 parking mesta – rekao je gradonačelnik Čačka.

Izvor: Morava info

Prethodni članakProtest bivših radnika Fabrike reznog alata iz Čačka zbog neisplaćenih zaostalih zarada
Sledeći članakPoljoprivrednici će obeležiti godišnjicu protesta, ministru rok za razgovor do 21. maja

9 KOMENTARA

  1. Kakvo bre igraliste??? Igraliste kod Rode, igraliste u Bulevaru to je sve na dvesta metara. Ljudi sa kolima jasu po zelenoj povrsini, trotoarima i ko zna gde sve. Ne mogu decja kolica da se voze od vozila, jer NEMA PARKINGA NA AVLADZINICI!!!

  2. Je l ovo spada pod kapitalne ili pod obične projekte. Ja misim da ovo treba da ide pod kapitalne, ipak asfaltiranje livade 20×50 metara i rešavanje teških imovinskih pitanja posle 10 god. zaslužuje da se vodi pod kapitalne investicije. Građani Alvadzinice, ako budete glasali za Miluna dobćete još jedan parking, al za 4 godine pred sledeće izbore, ne može odmah.

  3. Garaže tu nisu valjale, gde su mogli da naplaćuju porez, a sad valja parking?I opet će tu biti prepuno jer i sa druge strane bulevara nema mesta, sad će taman da pređu ovde, jer nije daleko od stanova.

  4. Dugi niz godina smo se borili sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa, a sada kada je počela izborna kampanje smo ovo rešili… bravo gradonačelniče

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here