Na auto-putu do Požege najpre će biti izgrađena obilaznica oko Čačka od Preljine do Pakovraća

2
3391

ČAČAK – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će jedna od prvih deonica auto-puta od Preljine do Požege koja će biti završena, biti obilaznica oko Čačka.

Ona je naglasila da će taj deo saobraćajnice umnogome olakšati put do Užica.

Sa izvođačima radova na auto-putu od Preljine do Požege dogovorili smo se da se paralelno sa gradnjom dva tunela, koja su najteža na ovoj deonici, radi i obilaznica oko Čačka, jer najviše vremena ljudi izgube u prolasku kroz Čačak. Činjenica je da smo u Srbiji u prethodne četiri godine pustili u saobraćaj 350 kilometara auto-puta i ja sam danas mnogo lakše, brže i sigurnije došla u Užice nego pre samo godinu dana – rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da će biti još bolje kada se krajem 2021. ili početkom 2022. godine završi deonica do Požege.

Mihajlović je izrazila uverenje da će se tokom ove kalendarske godine potpisati i ugovor o nastavku izgradnje auto-puta od Požege do granice sa Crnom Gorom, deonice koja će biti najteža i najskuplja, jer samo izrada tehničke dokumentacije košta gotovo 50 miliona evra.

Ona je naglasila i da je počela gradnja Moravskog koridora, auto-puta koji će povezati Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Trstenik, Kruševac i Ćićevac sa Koridorom 10.

Za dve, odnosno tri godine povezaćemo auto-putem Kruševac sa Koridorom 10, a za tri godine Kraljevo sa “Milošem Velikim“. Čak i da ništa ne govorim o tome šta smo uradili u infrastrukturi u prethodne četiri godine, građani to vide – zaključila je Mihajlović.

Izvor: MNA

Prethodni članakJoš jedna osoba u Srbiji zaražena koronavirusom, ukupno njih 19
Sledeći članakUstanove kulture u Čačku otkazuju programske sadržaje zbog koronavirusa

2 KOMENTARA

  1. Puteve prave sve vlasti to im je posao vi niste ni po cemu specijalni po tom pitanju.A kako vi radite to vodi u propast.Prvo pozajmite od Kine pa date posao bez tendera Kineskoj firmi pa onda u Kinu ode taj novac plus kamata i cela investicija.Umesto da domace firme i radnici se bogate od tog posla cela stvar ode u inostranstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here