Na čačanskim ulicama i putevima četiri “crne tačke“, ovo su najkritičnije deonice

1
635

ČAČAK – Na čačanskom gradskom području se nalaze četiri zone rizične za vozače, a najkritičnija deonica je kružni tok kod kafane „Car Lazar“ i početak Ulice dr Dragiše Mišovića. Ovdašnja policija saopštava da je tu zabeleženo čak 46 udesa u kojima je jedan učesnik u saobraćaju poginuo, a 29 njih je zadobilo različite povrede.

Ovaj, ali i ostali podaci Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije o dokumentovanim saobraćajnim nesrećama tokom proteklih pet godina su sažeti u interaktivnu mapu na sajtu Opservatorije društevnih inovacija. Obeležavane su zone u kojima su se dešavale pretežno teže nezgode, sa poginulim ili povređenim akterima, a u krugu od 200 metara se dogodilo bar još deset udesa.

Tako je kao druga „crna tačka“ označena obilaznica od Čačka ka Užicu, na delu od benzinske stanice „Laki“ do mosta na Moravi. Ovde je u 14 udesa evidentiran jedan smrtni ishod, uz devetoro povređenih.

Čačani bi, nadalje, posebno trebalo da budu oprezni i na delu Ulice dr Dragiše Mišovića – od Bolnice ka „Plavoj hali“ – te na četvrtom rizičnom mestu koje je, zapravo, neobezbeđen prelaz na obilaznici oko Čačka, ka naselju Beljina.

Na teritoriji Čačka su se od 2015. do danas dogodile ukupno 1.702 saobraćajne nezgode. Najviše ih je bilo 2017. – 488. Statistički gledano, najrizičnije je u avgustu, svakodnevno između 15 i 18 sati.

Izvor: Večernje novosti, V. Ilić

Prethodni članakOdloženo suđenje Radošu Milovanoviću, jedan od direktora “MB Namenske“ priznao krivicu za pogibiju radnika
Sledeći članakGimnazijalci preopterećeni, ponekad imaju i po 11 časova

1 KOMENTAR

  1. Juce se pola sata islo do Atenice jer strucnjaci tvrde da ne trebaju cetiri trake! Da poludi covek! I generalno u Cacku se ocajno vozi a tome je i policija znacajno doprinela jer je uplasila narod, pa sad za svaki slucaj voze 18 na sat.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here