Na desnoj obali Morave zasađeno 50 stabala belog javora, Čačak ove godine dobio 2.500 sadnica novog drveća

7
587

ČAČAK – Na desnoj obali Morave, u kompleksu Sportskog centra “Mladost“, danas je zasađeno 50 stabala belog javora.

Sadnja je sprovedena u okviru akcije “Posadi svoj hlad“, koju je inicirala kompanija A1, u saradnji sa organizacijom Zeleni razvojni centar i uz podršku “Gradskog zelenila“.

U kompaniji A1 Srbija su tokom novembra prikupljali stare mobilne telefone za reciklažu, a za svaki prikupljeni telefon obezbeđena je jedna sadnica belog jasena.

Nakon uspešne akcije prikupljanja telefona, doneta je odluka da se sve sadnice, njih ukupno 500, posade u Čačku, gradu regiona u kojem je sakupljen najveći broj telefona, i tako doprinese inicijativi pošumljavanja i očuvanja životne sredine u lokalnoj zajednici.

Pomoćnica gradonačelnika zadužena za resor ekologije Mirjana Đoković rekla je da se Čačak može uporediti sa evropskim prestonicama kada je u pitanju godišnja sadnja drveća. Ona je navela da je tokom ove godine u gradu na Moravi posađeno 2.500 novih stabala.

To je zaista impozantna brojka. Imam pouzdan podatak da grad Beč u jednoj budžetskoj godini zasadi 4.500 stabala, a evo Čačak je zasadio 2.500. Sve ovo radimo da bi naši građani udisali što kvalitetniji vazduh. Pun kapacitet ova stabla će dobiti u nekom narednom periodu. Činjenica je da “Gradsko zelenilo“ intenzivno radi na održavanju zelenih gradskih površina, svuda smo intervenisali, i na seoskom području, ne samo na gradskom, u blizini škola, vrtića, sportskih terena, svuda gde je postojala inicijativa – rekla je Đoković.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPonovo kolaps na “Milošu Velikom“ kod Preljine
Sledeći članakČačanski srednjoškolci: Ne prestajemo sa protestima dok ne oteramo “Rio Tinto“ iz Srbije (FOTO)

7 KOMENTARA

  1. Kakav apsurd. Neka deca ulepšavaju priobalje Morave, sade drveće da bi oplemenili okolinu. Znači bave se ekologijom i to stvarno. Na drugoj strani, na trgu, grupa isto mladih drže parole, zastave i govore. U prazno. Znači bave se politikom. Razlika je velika. Između njih.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here