Na Gradskoj plaži postavljena Galerija na Moravi (FOTO)

2
1093

ČAČAK – Na Gradskoj plaži u Čačku postavljena je improvizovana Galerija na Moravi, u čast 150 godina od rođenja velike srpske slikarke Nadežde Petrović.

Na osam panoa priređena je prezentacija biografskih detalja iz života i stvaralaštva Nadežde Petrović, reprodukcije nekoliko njenih slika i osnovni podaci o Galeriji koja nosi ime najznačajnije srpske umetnice sa početka prošlog veka, rođene u našem gradu.

Cilj prezentacije na panoima u javnom prostoru, na jednom od najfrekventnijih mesta u gradu, je upoznavanje sugrađana sa programima ustanova kulture, a ova izložba na otvorenom je postavljena povodom obeležavanja 150 godina od rođenja Nadežde Petrović i izložbe “Nadežda Petrović. Modernost i nacija“, koja se upravo održava u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ – rečeno je za Moravu info iz ove ustanove kulture.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU požaru izgoreo kafić-kočija, jedan od novih simbola Ovčar Banje
Sledeći članakČačak 94 u dobrom raspoloženju dočekuje meč protiv Novog Pazara

2 KOMENTARA

  1. U pravu si.
    Samo ovaj grad nema ko više da voli.
    Čačani napustili Čačak, dokotrljali se neki novi „osvajači“ i doneli svoje „vrednosti“ sa sobom.
    Mogu da se ljute koliko hoće, ali vidi se to svaki dan na ulicama, kako voze, kako se parkiraju, kako se ponašaju i da ne nabrajam dalje.

  2. Prosetajte sugradjani. Videcete lepotu slika i Morave. Ja sam se upravo vratio kuci. Nemogu opisati koliko je lep prizor. I sama ideja je lepa. Mozda cete vise voleti nas grad.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here