“Na maturu bez automobila“

4
644

ČAČAK – Za učenike završnih razreda srednjih škola, u Borčevoj hali kraj Morave, održana je tribina “Na maturu bez automobila“, u okviru istoimene kampanje, koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Tribina u Čačku organizovana je u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja i Policijskom upravom u Čačku.

  • Ovo je veoma značajna i edukativna manifestacija, namenjena maturantima koji posle srednjeg obrazovanja i punoletstva jedan period života krunišu maturskom večeri. Nakon toga, umorni ili pod dejstvom alkohola nikako ne bi trebalo da sedaju za volan, jer dovoljan je trenutak nepažnje za katastrofalne posledice. Roditelji, bake i deke, taksi služba, pa čak i policija može bezbedno da ih preveze do svojih domova. Nažalost, mi smo u Čačku, pre dve godine, imali ogromnu tragediju, izgubili smo četiri sjajna momka, koji su bili odlični đaci i taj jedan trenutak nepažnje, neprilagođena brzina dovela je do toga da svi izgube svoje mlade živote. I to je opomena za sve maturante, prava lekcija da na maturu ne idu automobilom – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On je najavio da će gradsko rukovodstvo ulagati u održavanje i unapređenje putne infrastrukture, radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Na tribini je istaknuto da u saobraćaju najviše stradaju mladi od 15 do 30 godina. Za 30 godina izgubljeno je 25 hiljada ljudi, a statistika je i dalje poražavajuća. Gosti tribine bili su i žrtve saobraćajnih nezgoda, koji su budućim maturantima u Čačku jasno poručili da na maturu treba da idu bez automobila.

Izvor: Kabinet gradonačelnika Čačka

Prethodni članakFrancuski filmski karavan u Kulturnom centru Čačak
Sledeći članakU Mrčajevcima kvalifikacije za prvi čačanski “Sabor srpske harmonike“

4 KOMENTARA

  1. A jel bio Načelnik PU Čačak na ovoj tribini ako on uopšte postoji i ako ga neko u ovom gradu poznaje. Za ovu tematiku nije Milun merodavan učesnik tribine već napred pomenuti gospodin.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here