U Mrčajevcima kvalifikacije za prvi čačanski “Sabor srpske harmonike“

0
1792

ČAČAK – Grad Čačak i Turistička organizacija Čačka organizuju prvi čačanski “Sabor srpske harmonike“ koji će se održati 29. i 30. juna.

Organizatori pozivaju sve mlade harmonikaše da se prijave na takmičenje čiji su osnovni ciljevi promocija i popularizacija harmonike u srpskoj narodnoj muzici, promovisanje kvalitetne narodne muzike, afirmisanje umetničkog stvaralaštva kod mladih i očuvanje muzičke tradicije.

  • U Mrčajevcima, u subotu 25. maja, očekuje nas predtakmičenje za Sabor. Nakon odličnih kvalifikacija u Novom Sadu na kojoj je učestvovalo preko 40 takmičara, očekujemo veliki broj mladih umetnika i harmonikaša koji će se boriti za titulu najboljeg u Srbiji. U Domu kulture u Mrčajevcima, sa početkom u 12 časova, takmičari će izvoditi kolo i pesmu po izboru, a žiri, sačinjen od najeminentnijih stručnjaka, oceniće njihovo umeće i strast prema harmonici. U želji da ovo takmičenje preraste u tradicionalno i karakteristično za Čačak, koristimo priliku da pozovemo sve zainteresovane mlade ljude da uzmu učešće u istom – navode organizatori.

Podsetimo, zaineteresovani se mogu informisati o takmičenju na zvaničnom sajtu Turističke organizacija Čačka – www.turizamcacak.rs ili na broj telefona 064/6476916, svakog radnog dana od 07 do 15 časova. Prijave su moguće i na dan predtakmičenja, kod organizatora.

  • Vikend iza nas bio je rezervisan za prve kvalifikacije za Sabor, koje su održane u Medijskom centru Radio televizije Vojvode, u Novom Sadu. Više od 40 mladih harmonikaša nadmetalo se prikazujući svoje umetničko umeće u muziciranju na harmonici – dodaju organizatori.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Na maturu bez automobila“
Sledeći članakNemanja Trnavac: Otvoreno pismo kandidatu za odbornika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here