Na ovogodišnji “Etnofest“ stižu gosti iz šest zemalja sa dva kontinenta

1
361

ČAČAK – Međunarodni festival folklora „Etnofest“ biće održan u Čačku od 20. do 25. jula, 8. put po redu.

Organizatori navode da publiku očekuju brojna iznenađenja, a biće zastupljeni i ansambli iz zemalja koje su već tradicionalno gosti našeg grada.

  • Na ovogodišnjem festivalu će se okupiti gosti iz šest zemalja koje će, zajedno sa domaćinom, kulturno-umetničkim društvom „Dule Milosavljević“, predstaviti svoju kulturu i tradiciju kroz igru i pesmu. Pored celovečernjih koncerata na Gradskom trgu u Čačku, festival će se održati na još nekoliko lokacija, a sadržajni deo obuhvata i veliki broj radionica za decu i porodice sa decom. Od prošle godine festival je bogatiji za gastronomski deo, tako da prezentacija nacionalnih gastronomija zemalja učesnica očekuje posetioce i ove godine – navode organizatori.

Ove godine zmelje gosti Čačka biće Brazil, Peru, Kolumbija, Grčka, Rumunija i Italija.

  • Trudimo se da festival obogatimo novim učesnicima, a ove godine po prvi put gostuju Brazil i Peru. Festival ima tendenciju rasta, a od ove godine će biti bogatiji sadržajima za naše najmlađe sugrađane, radionicama za porodice sa decom i lokalno stanovništvo. Prošlogodišnji festival za sve dane trajanja posetilo je skoro 40.000 posetilaca – dodaju organizatori.

Podsetimo, prema istraživanjima i anketiranjem lokalnog stanovništva, a što je i predstavljeno u Strategiji razvoja kulture grada Čačka 2023-2027, ,,Etnofest“ je najpoznatija i najreprezentativnija manifestacija u Čačku, u svim starosnim grupama ispitanih sugrađana.

Organizatori pozivaju sve sugrađane i ljubitelje folklora, igre i umetnosti, da prate najave festivala jer ih očekuju brojna iznenađenja.

Organizatori festivala su Turistička organizacija Čačka, Železničko kulturno-umetničko društvo „Dule Milosavljević“, a pokrovitelji grad Čačak i Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije. Festival je deo nacionalne sekcije CIOFF Srbija.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČetvorica mladih košarkaša Mladosti novi igrači Čačka 94
Sledeći članakSNS Čačak: Veličanstvena pobeda u neverovatnim okolnostima, imaćemo najmanje 41 odbornika

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here