Na Svetog Nikolu otvaranje deonice auto-puta od Obrenovca do Surčina

4
989

ČAČAK – U subotu će u saobraćaj biti pušten istočni krak Koridora 10, a 19. decembra deonica Surčin-Obrenovac, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, navodeći da se Srbija potpuno vratila na evropsku tranzitnu mapu.

Foto: MNA/MGSI/Mileta Mirčetić

Danas ponosno mogu da kažem da je misija Koridor 10 završena. Nakon Grdelice, sutra u saobraćaj puštamo istočni krak koridora. O tome smo sanjali decenijama, neki drugi su više pričali a manje radili, a mi smo Koridor 10 završili – rekla je Mihajlović.

Ona je, obilazeći istočni krak Koridora 10, izrazila zahvalnost svim izvođačima i podizvođačima koji su gradili ovu deonicu auto-puta.

Zahvaljujući predsedniku Republike, Vladi Srbije, ministarstvu koje vodim, „Koridorima Srbije“ i svim izvođačima, završili smo Koridor 10. Posebna zahvalnost radnicima, koji su nekada i u tri smene radili kako bismo danas imali završen auto-put. Tu sam danas i da se dogovorimo o nastavku saradnje. Srbija nema vremena da čeka i da velike infrastrukturne projekte gradi decenijama, kao što je to bilo sa ovim koridorom – istakla je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da će sutra u podne, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera Bugarske Bojka Borisova, članova vlade, diplomatskog kora, građana i građanki, u saobraćaj biti pušten istočni krak.

Završetkom Koridora 10 Srbija se vratila na evropsku tranzitnu mapu. Novi auto-putevi znače nove investicije, ekonomski razvoj i bolji život za sve naše građane i građanke – dodala je ona.

Mihajlović je najavila i da će 19. decembra u saobraćaj biti puštena deonica Surčin-Obrenovac, te da kreće izgradnja novih auto-puteva, kao što su Moravski koridor, Ruma-Šabac-Loznica, Sremska Rača – Kuzmin.

Izvor: MNA

Prethodni članakGrad raspisao konkurs za stipendije u narednoj godini: Nepromenjeni mesečni iznosi za studente i učenike
Sledeći članakIpak još jedna kandidatura za Decembarsku nagradu, zagubila se u Gradskoj upravi

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here