Grad raspisao konkurs za stipendije u narednoj godini: Nepromenjeni mesečni iznosi za studente i učenike

0
884
Sa dodele stipendija prošle godine

ČAČAK – Grad Čačak raspisao je konkurs za dodelu finansijske podrške učenicima i studentima sa teritorije ovog grada, čije se studije finansiraju iz budžeta Srbije za školsku 2018/2019. godinu. Konkurs traje do 30. novembra.

Finansijska podrška studentima i učenicima obuhvata: studentsku i učeničku stipendiju koja se isplaćuje u 10 jednakih mesečnih rata u školskoj godini, jednokratne nagrade za studente prve godine studija i učenike osnovnih i srednjih škola, troškove školovanja u školama za talente (smeštaj u učeničkim domovima).

Pravo na studentsku i učeničku stipendiju imaju:

– studenti osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija na fakultetima čije se studije finansiraju iz budžeta Republike Srbije, sa ostvarenom prosečnom ocenom 8,50 i preko u toku školovanja, počev od druge godine studija, pod uslovom da daju godinu za godinom, da imaju najviše jedan nepoložen ispit iz prethodnih godina i da imaju prebivalište na teritoriji grada Čačka najmanje dve godine pre dana objavljivanja Konkursa za finansijsku podršku,

– nezaposleni studenti prve godine master akademskih studija na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija, sa ostvarenom prosečnom ocenom 8,50 i preko u toku školovanja pod uslovom da daju godinu za godinom na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija, da nisu navršili 27. godina života, odnosno studenti druge godine master akademskih studija i prosečno ostvarenom ocenom 8,50 na osnovnim akademskim studijama i prvoj godini master akademskih studija pod uslovom da daju godinu za godinom i da imaju prebivalište na teritoriji grada Čačka najmanje dve godine pre dana objavljivanja Konkursa za finansijsku podršku,

– studenti osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija na fakultetu čije se studije finansiraju iz budžeta Republike Srbije, počev od druge godine studija, pod uslovom da daju godinu za godinom i da imaju najviše jedan nepoložen ispit iz prethodnih godina studija, ako su oboleli od teške i trajne bolesti ili su invalidna lice kao posledica urođene ili postraumatske sekvele koja zahteva trajno medicinsko pomagalo i da imaju prebivalište na teritoriji grada Čačka najmanje dve godine pre dana objavljivanja Konkursa za finansijsku podršku,

– nezaposleni studenti prve godine master akademskih studija na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija, pod uslovom da daju godinu za godinom na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija, da nisu navršili 27. godina života, odnosno studenti druge godine master akademskih studija pod uslovom da daju godinu za godinom na fakultetu čiji je osnivač Republika Srbija, da nisu navršili 27. godina života i ako su oboleli od teške i trajne bolesti ili su invalidna lica kao posledica urođene ili postraumatske sekvele koja zahteva trajno medicinsko pomagalo i da imaju prebivalište na teritoriji grada Čačka najmanje dve godine pre dana objavljivanja Konkursa za finansijsku podršku.

Pravo na stipendiju imaju i učenici osnovnih i srednjih škola koji pohađaju škole za talente sa prosečnom ocenom iznad 4,5 u toku školovanja, i to: Muzička škola u Ćupriji, srednje muzičke škole u Beogradu, Kragujevcu, Kraljevu i Čačku, Matematička gimnazija, Filološka gimnazija i Srednja baletska škola.

Stipendija za učenike iznosi 4.000 dinara, a za studente 8.000 dinara, i isplaćivaće se u mesečnim iznosima u trajanju od 10 meseci. Studenti i učenici koji konkurišu za gradsku stipendiju nemaju pravo da budu i korisnici republičke stipendije ili studentskog kredita.

Konkurs je raspisan i za dodelu jdnokratne finansijske pomoći. Pravo da konkurišu imaju brucoši koji su na prijemnom ispitu na fakultetima na osnovne akademske ili integrisane akademske studije koji sun a konačnoj rang listi ostvarili 95 i više bodova, kao i učenici osnovnih i srednjih škola koji na republičkim takmičenjima osvoje jedno od prva tri mesta.

Jednokratna nagrada za učenike i studente iznosi 12.000 dinara.

Za učesnike koji konkurišu za stipendije:

1. potvrdu fakulteta o postignutim rezultatima u učenju i potvrdu o upisanoj godini studija,
2. potvrdu o broju nepoloženih ispita iz prethodnih godina,
3. fotokopiju lične karte ( očitanu ličnu kartu) i indeksa za studente,
4. studenti master akademskih studija, potvrdu o uspehu na osnovnim studijama, potvrdu o upisu na master studije
5. teška bolest i invalidnost dokazuju se lekarskim uverenjem,
6. učenici škola za talente, potvrdu o prosečnoj oceni ostvarenoj u prethodnoj školskoj godini i
potvrdu o upisanoj školskoj godini.

Učesnici konkursa koji konkurišu za isplatu jednokratne nagrade. uz prijavu na konkurs dostavljaju:

Studenti:

1.potvrdu fakulteta o ostvarenom broju bodova na konačnoj rang listi, kao i potvrdu fakulteta o upisanom fakultetu na kome je polagan prijemni ispit,
2.fotokopiju lične karte (očitanu ličnu kartu) i indeksa.

Učenici :

1.potvrdu škole da je podnosilac prijave redovan učenik,
2.dokaz o ostvarenim rezultatima na takmičenju.

Prijave na konkurs se dostavljaju na adresu: Gradska uprava za društvene delatnosti, sa naznakom – prijava n akonkurs za finansijsku podršku, Čačak, ulica Župana Stracimira 2.

Rezultati konkursa biće poznati do 13. decembra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUručeni sertifikati polaznicima obuke za zavarivače
Sledeći članakNa Svetog Nikolu otvaranje deonice auto-puta od Obrenovca do Surčina

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here