Narodni blok neće dozvoliti politički inženjering u režiji Aleksandra Vučića

0
353
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Koalicija Narodni blok oglasila se saopštenjem povodom, kako ističu, “političkog inženjeringa kojim se služi režim Aleksandra Vučića“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

U ime Narodnog bloka Miroslav Parović, jedan od lidera te opozicione koalicije je na više domaćih i stranih adresa dostavio je obaveštenje o političkom inženjeringu kojim se služi režim Aleksandra Vučića kako bi u potpunosti napravio veštački politički sistem u kojem bi bilo mesta samo za podobne političke opcije. Narodnjaci su se pismom obratili misijama EU i OEBS-a u Srbiji, predsedniku Evropskog parlamenta, evroparlamentarcima Tanji Fajon i Vladimiru Bilčiku, ambasadama Amerike, Rusije, Nemačke, Francuske i Velike Britanije. Pored stranih delegacija, obaveštenje o stvarnom stanju u izbornom procesu dostavili su i na adrese Republičke izborne komisije, Narodne skupštine, Vlade Republike Srbije i Predsedništva.

Glavne pritužbe Narodnog bloka odnose se na to da iako već dva meseca vode kampanju za izlazak na izbore do sada nisu dobili niti jedan minut ili ozbiljan intervju u velikim medijima, za razliku od drugih političkih opcija koji su proveli sate u medijima sa nacionalnom frekvencijom. U pismu su naglasili i to da im vlast ne dozvoljava pristup gradskim i opštinskim salama po Srbiji i time još dodatno otežava vođenje kampanje pripreme za izlazak na izbore. Takođe, narodnjaci ukazuju i na resursno iznurivanje njihove koalicije time što predstavnici vlasti pritiskaju privrednike koji bi pomogli njihovu kampanju kao i praktično sve aktiviste i simpatizere koji treba da budu okosnica tehničkog sporovođenja izbornog procesa.

Bez obzira na sve, u Narodnom bloku navode da će nastaviti sa izbornim aktivnostima i da neće dozvoliti režimu Aleksandra Vučića da uspe u naremi da u potpunosti upodobi politički sistem kako ne bi postojao niko relevantan ko bi mogao da pokrene narod da se spreči ulazak Srbije u „mini Šengen“ i potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma sa tzv. Republikom Kosovo o čemu se već uveliko pregovara u Berlinu.

Informativna služba opozicione koalicije Narodni blok

Prethodni članakPoslanici raspravljali o neobezbeđenim pružnim prelazima u okolini Čačka
Sledeći članakIlić: Brojne malverzacije u gradu, neko će morati krivično da odgovara

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here